Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
80 files van totaal 332 km

Eis celstraf tegen Bulgaarse zakkenrolster

Toegevoegd: 06-07-2015, 18.59 uur
Door: Rolf de Feijter
MIDDELBURG - De blikken die officier van justitie Miranda Paapen maandag in Middelburg de 44-jarige Bulgaarse P. V. toewierp spraken was veelzeggend. In ieder geval weinig waardering voor het excuus dat de vrouw aanvoerde. Ze was met anderen naar Nederland gekomen om te werken. ,,Werken? U komt hier voor alles maar niet om te werken'', beet ze de vrouw toe. ,,Zakkenrollen is hier in ieder geval géén werken!!'En dan nog bij oude dames. Daarbij eiste ze tegen M. een celstraf van anderhalf jaar waarvan een derde voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

In zeer korte tijd in 2013 rolde ze in Middelburg, Goes en Breda zes portemonnees en had ze twee keer geprobeerd met de gerolde pinpassen geld uit de muur te halen. In Breda lukte dat echter wel en werd iemand 1250 euro armer. ,,Als leek zou je misschien kunnen denken dat u in Nederland verbleef in het kader van een actie in georganiseerde zakkenrollerij'', merkte een van de rechters op. En vervolgens: ,, Maar dat denken wij natuurlijk niet''.

Waar ze aan het zakkenrollen was geweest wist V. niet meer, wanneer evenmin en wie erbij haar waren geweest was haar eveneens ontschoten. ,,Parttime geheugenverlies'', stelde Paapen vast. De auto waarin de vrouw en haar kompanen zaten werd eind november aangehouden op de A58 . Omdat er toen niet meer was dan een vermoedelijke betrokkenheid bij zakkenrollen moest de politie de vrouw haar reis naar Bulgarije laten vervolgen.

Op basis van een Europees aanhoudingsbevel werd ze in februari van dit jaar in Sofia aangehouden en achter Bulgaars slot en grendel gezet. Vervolgens werd ze uitgeleverd aan Nederland. De vrouw is in 2014 al in Utrecht veroordeeld en haar wacht nog een veroordeling voor zakkenrollerij in Purmerend. Haar raadsman pleitte er voor de vrouw vrij te spreken omdat bij de aanhouding op de A58 de politie niet bevoegd zou zijn geweest om naar de identiteit van de inzittenden naar hun identiteit te vragen. Onrechtmatig bewijs dus. Verder meende de raadsman dat er te weinig wettig en overtuigend bewijs was voor de zakkenrollerij. Uitspraak 20 juli.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (8-7-2015 om 13:24)
Van het geeiste hoeft ze maar een derde uit te zitten en daar gaat het voorarrest nog vanaf dus kan ze zo weer gaan en in de tijd dat ze dan nog vast zit gaan de anderen verder en zorgen voor haar aandeel in de opbrengst dus gaan ze om beurten de cel in en allees gaat gewoon door.
...... (7-7-2015 om 09:23)
he he eindelijk... eigenlijk nog te weinig 3 jaar is nog beter
Cerebrus (6-7-2015 om 21:47)
De definitie van "werken" is in sommige landen nu eenmaal anders dan hier.
Winged (6-7-2015 om 19:35)
Quote: Haar raadsman pleitte er voor de vrouw vrij te spreken omdat bij de aanhouding op de A58 de politie niet bevoegd zou zijn geweest om naar de identiteit van de inzittenden naar hun identiteit te vragen Unquote: Wat een flauwekul is dit, begrijp ik nu uit bovenstaande dat een agent van de politie. Niet naar een ID kan/mag vragen? Het land is helemaal de weg kwijt met dit soort van *raadslieden*...... En zo denderen we voort.. richting "highway to disaster"
Cookie-instellingen beheren