Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 137 km

Mogelijk poederbrief Heinkenszand

Toegevoegd: 07-07-2015, 10.19 uur - Update: 07-07-2015, 15.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

HEINKENSZAND - In een kantoor van R&B Wonen aan het Van der Biltplein in Heinkenszand is dinsdagmorgen mogelijk een poederbrief aangetroffen. Dat meldt de politie.

Specialisten zijn onderweg om de stof in de brief te analyseren. Niemand mag het gebouw verlaten. Er wordt nog niet tot ontruiming over gegaan.

De politie laat weten dat er 28 personen in het pand aanwezig zijn.

 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AB (9-7-2015 om 22:01)
En dat in Heinekenszand.
W. Kruit (8-7-2015 om 12:11)
Het had inderdaad wel wat minder gekund. In heel Europa is er nog nooit een poederbrief aangetroffen, waar daadwerkelijk iets gevaarlijks in zat. Rustig een specialist op af sturen, onderzoeken en de boel weer vrijgeven. Wel onderzoeken, maar de boel niet direct opschalen! Maar kijk eens naar het doel: een plaatselijke woningbouwvereniging in een klein dorpje in Zeeland. Hoe groot is de kans dat juist daar iemand een moeilijk te verkrijgen stof als Anthrax-sporen naar toe gaat sturen? We moeten wel nuchter blijven!
Jan (7-7-2015 om 22:04)
Ik wist niet dat je zoveel brandweer nodig hebt om een poeder briefje. Nog even dan geven ze GRIP 8 en komt het leger ook nog.
Huib (7-7-2015 om 12:49)
Aan het lawaai en de sirenes van de brandweerauto's, politie en ambulance te horen dacht ik dat minstens het halve dorp in de brand stond. Het bleek echter om een poederbrief te gaan, misschien gevuld met bakmeel, maar het kan inderdaad ook om een gevaarlijke substantie gaan. Maar om nu zo overtrokken te reageren en de dorpsstraat gedeeltelijk af te sluiten en de mensen de stuipen op het lijf te jagen met al dat lawaai van sirenes en alarmlichten vind ik toch wat te veel van het goede. Men had er ook in stilte naar toe kunnen rijden om de boel te onderzoeken. Maar dat is slechts mijn mening.
SlowRider (7-7-2015 om 11:34)
Er gaat hier iemand niet akkoord met zijn huurverhoging denk ik...
Cookie-instellingen beheren