Weerbericht:
Zonnig en landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

Fuikstropers op heterdaad betrapt

Toegevoegd: 09-07-2015, 13.58 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - Dinsdagmiddag zijn twee mannen in de Spuiboezem bij Rilland op heterdaad betrapt op het leeghalen van fuiken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een visserijcontrole werden agenten door een getuige geattendeerd op de twee verdachten. Deze had de mannen bezig gezien met het loshalen van fuiken. Omdat fuiken alleen gebruikt mogen worden door beroepsvissers, bestond het vermoeden dat de mannen bezig waren om de inhoud te stelen.

De mannen van 24 en 25 jaar uit de gemeente Reimerswaal werden vervolgens aangesproken door de agenten. Toen bleek dat zij een paar levende palingen en een dode bot in een viskist hadden liggen, werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt vanwege overtreding van de Flora- en Faunawet en de Visserijwet.

Omdat een paling een beschermd diersoort is, moet deze na vangst direct in het water teruggeworpen worden. De vijf fuiken en de viskisten zijn inbeslaggenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hk (10-7-2015 om 11:31)
Moeten die beroeps fuiken vissers ook de paling terug zetten die in de fuik zitten
ewoud (10-7-2015 om 08:28)
beste wim, er is geen spraken van ongunst van de belasting, de mannen zijn strafbaar te werk gegaan door paling in de viskist te hebben. als je iedereen maar toelaat paling laat vangen heeft het geen nut meer te hebben deze door wet te laten beschermen. dus nogmaals goed werk door getuigen en politie.
ik (10-7-2015 om 03:39)
beetje jammer is dit wel wat mag et nog wel tegenwoordig
AB (9-7-2015 om 22:10)
Nee Wim, je mag nooit de fuiken van iemand anders lichten. Alles is tegenwoordig vergunning en of huur/pacht gebonden,anders is het stroperij.
wim (9-7-2015 om 19:51)
Mag je nou niets meer verdienen zonder dat het bij de belastingen word opgegeven,laat die mensen toch der fuiken lichten.
Cookie-instellingen beheren