Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Finnen stranden met jacht bij Breskens

Toegevoegd: 09-07-2015, 22.34 uur
Door: Rolf de Feijter

BRESKENS - Donderdagmiddag is de reddingboot van Breskens uitgevaren vanwege een vastgelopen zeiljacht op de Plaat van Breskens. Het jacht is los getrokken en in Breskens uit het water gehaald.

Vijf Finse zeilers waren met hun zeiljacht onderweg van Cherbourg (F) naar hun thuishaven Helsinki. Vandaag stond de etappe van Nieuwpoort (B) naar Breskens op het programma. Bij Breskens kregen ze te maken met een weigerend rolfok waardoor de navigatie uit het oog verloren werd. Hierbij raakten ze aan de noordkant de Plaat van Breskens en kwamen niet meer los. Ze zonden een ‘mayday’ bericht aan de Nederlandse Kustwacht waarop de bemanning van reddingboot Zeemanshoop werd gealarmeerd.

Op het moment dat de opstappers aan boord van de reddingboot stapten, ontvingen ze een bericht van het zeiljacht, waaruit bleek dat de kiel van het schip ernstig was beschadigd. Er werd snel koers gezet naar de positie van het zeiljacht. Toen de reddingboot ter plaatse was werd snel een verbinding tussen de Zeemanshoop en het zeiljacht gemaakt. Voorzichtig is het zeiljacht vlot getrokken. Er werd geïnformeerd of het jacht water maakte. Dit bleek gelukkig niet zo te zijn.

Eenmaal weer op dieper vaarwater is het jacht op sleeptouw genomen en werd koers gezet richting de haven van Breskens. Aangezien onbekend was hoe groot de schade was, werd er een kraan van de jachtwerf geregeld, zodat het zeiljacht direct uit het water gehaald kon worden. Toen het jacht veilig op het droge stond werd de schade duidelijk. De bevestiging van de kiel aan de romp was afgescheurd en zal gerepareerd moeten worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren