Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Aantal wijkagenten sterk gegroeid

Toegevoegd: 10-07-2015, 12.50 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het aantal wijkagenten in Zeeland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Deze week zijn er weer 12 wijkagenten bijgekomen. Ongeveer 6 jaar geleden zijn de eerste wijkagenten in Zeeland gestart. In de afgelopen jaren is dit aantal fors gestegen en komt het aantal wijkagenten in Zeeland nu op 54, zonder Tholen.

Volgens de landelijke politienorm zou er één wijkagent op de 5000 inwoners moeten zijn. De Zeeuwse politie wil uiteindelijk uitkomen op 58 wijkagenten maar zelfs dan wordt deze norm niet gehaald. Volgens districtschef van de Zeeuwse politie Ronald Weydema is dit niet erg: ''De norm geldt voornamelijk in de grote stedelijke gebieden met veel problematiek. In Zeeland ligt dit anders omdat het een dunbevolkt en uitgestrekt gebied is''.

Volgens Weydema is de wijkagent een belangrijke schakel tussen het publiek en de politie organisatie. Hij is een voorpost naar bijvoorbeeld de gemeente en woningcorporaties. Door de wijkagenten worden de laatste tijd veel moderne communicatiemiddelen ingezet om met de bewoners van een wijk in contact te komen. Denk hierbij aan twitter en facebook. De agenten worden ook wel 'wijkagent nieuwe stijl' genoemd. De wijkagent is natuurlijk ook gewoon nog steeds op straat aan te spreken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marieke (13-7-2015 om 11:43)
Een wijkagent?? deze moet dan wel beschikbaar zijn in de wijk. Maar 9 van de 10 loopt hij zijn dienst ergens anders. Je belt krijgt hem en ergens 1 tot 10 weken later krijg je dan antwoord en dan moet je het met de buurtzorg oplossen. En dan praat je niet over een simpel burenruzietje maar over bedreigingen tot aan geweld toe. Ze doen helemaal niks. Geef mij dan maar vroeger, ik kan me nog wel herinneren dat wij in het centrum woonde van Vlissingen en we daar elke dag dezelfde 2 agenten wisselend door de straat zagen lopen en regelmatig praatjes maakte met de bewoners, kinderen etc. En nu als je ze als ziet is het racend door de straat.
Zeeuw (12-7-2015 om 16:22)
Tsja en wat hebben er aan: helemaal niets. Want zoals sommige zeggen wanneer je hun belt: " daar zijn wij niet voor". Graag burgers informeren wat de toegevoegde waarde zal moeten zijn van deze wijkagenten. En wat wij burgers van hen mogen verwachten. Ps laat deze wijkagenten ook een goede opleiding volgen, vooral gericht op geweldloos communiceren!!!
wim (11-7-2015 om 13:02)
eindelijk de tijd komt weer terug van vroeger door wijkagenten te plaatsen waar van ik hoop dat ze in de praktijk hetzelfde mogen doen bij calamiteiten in de grotere als de politie,ik vind nog steeds onvoldoende agenten in de grote steden maar laten we hopen dat ze meer aankomende agenten opleiden voor dit mooie vak.
3 monkeys (11-7-2015 om 10:18)
de enige "wijk"agent die ik zie, is de agent na diensttijd, omdat hij naast mij woont,
hm (11-7-2015 om 09:51)
wij zouden in de wijk een nieuwe wijkagent hebben, maar die hebben we nog nooit gezien.
toontje (11-7-2015 om 05:58)
Ontwijkagenten zullen ze bedoelen. Heb de ervaring dat ze niets doen om conflicten op te lossen.
Cookie-instellingen beheren