Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

Politie onderzoekt verkooppagina's Facebook

Toegevoegd: 10-07-2015, 15.14 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Social media-analisten van de politie in Zeeland-West-Brabant doen onderzoek naar gestolen goederen die aangeboden worden op verkooppagina's op Facebook. De aanleiding hiervoor is een aantal onlangs aangehouden verdachten die daarop hebben geadverteerd met gestolen goederen.

Facebook biedt al haar gebruikers de mogelijkheid om een verkooppagina aan te maken. Op deze pagina's kunnen mensen die iets te koop hebben hun waar voor het voetlicht brengen. Uit onderzoek is gebleken dat niet alle aanbieders daarmee goede bedoelingen hebben. Onder een vals Facebookaccount wordt door hen gestolen goederen aangeboden. Social media-analisten van de politie doen op dit moment onderzoek naar mogelijk gestolen goederen die worden aangeboden via deze verkoopaccounts.

De politie vraagt beheerders van een verkoopaccount alert te zijn op wat er door wie te koop wordt aangeboden en bij twijfel de advertentie te verwijderen omdat de beeheerders zich anders onbedoeld schuldig maken maken aan heling van gestolen goederen. 
Als blijkt dat beheerders hun pagina's niet goed beheren, dan zal de politie Facebook vragen deze pagina's te sluiten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
't Is wat (11-7-2015 om 16:09)
Koos, idd, hoe kan een beheerder dat nou weten? Doordat die persoon vaak nieuwe, dure goederen aanbied? Of waar moet hij/zij op letten??
. (11-7-2015 om 13:22)
Is er iemand wel eens positief over iets. Lees heel vaak enorme negatieve dingen, als reactie. Wat goed dat de politie ook dit aanpakt. Wat justitie er mee doet weet je nooit. Ik ben erg tevreden over de Nederlandse politie.
zeeuwsmeisje (11-7-2015 om 13:18)
Een beheerder kan hier inderdaad niks aan doen. Maar een beheerder kan wel goed kijken wie hij toe laat op zn groep. Dit houd de wanpraktijken wel tegen. Niet helemaal, want je hebt altijd rotte appels er tussen zitten. Als alle verkoopgroepen nu eens EINDELIJK gingen kijken wie ze toelieten, dan was er geen enkele reden tot ongerustheid. En dat sommigen dan advertenties van auto's en scooters weigeren, tsja, er zijn ook genoeg mensen die deze daar wel netjes willen verkopen. Zolang er papieren bij zitten, is er NIKS aan de hand.
keesko (11-7-2015 om 07:56)
een beheerder, moet wel wat kunnen herkennen als er iets niet klopt, daarom beheerder, die de boel beheert, ik zou ook geen gestolen goed willen kopen, ik koop nooit wat via verkoopspagina,s, althans weinig.sommige willen echt d hoofdprijs ervoor hebben, terwijl het product vd action of Ikea komt..
Bram Bonnewel (11-7-2015 om 07:37)
"omdat de beheerders zich anders onbedoeld schuldig maken aan heling van gestolen goederen"... even navraag gedaan bij de KLPD en volgens de KLPD alleen maar als de beheerders willens en wetens die producten toestaan kan er een verdenking van heling zijn.
Erik (11-7-2015 om 06:24)
Nou, dan mogen ze beginnen met het "sluiten" van de pagina's van de Belastingdienst. Daarbij vergeleken zijn de koopjeshoeken op FB "peanuts" ;-)
Cookie-instellingen beheren