Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Auto's in sloot bij ongeluk Nieuwland

Toegevoegd: 13-07-2015, 19.56 uur - Update: 14-07-2015, 12.19 uur
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Bij Nieuw- en Sint Joosland zijn maandagavond twee personenauto's in een sloot terecht gekomen. Niemand raakte ernstig gewond.

Kort na elkaar gebeurden twee ongevallen in de bocht van de afrit A58-N57 ter hoogte van de Weizichtweg. De auto's reden richting het Dampoortaquaduct maar raakten door onbekende oorzaak van de weg. Toen bergingsbedrijf Kuzee hulp verleende bij het eerste ongeval, gleed een stukje terug nog een auto van de weg. Het tweede ongeluk gebeurde rond 18.50 uur.

De brandweer werd opgeroepen nadat was gemeld dat hierbij mogelijk sprake was van een beknelling. Er kwamen twee tankautospuiten ter plaatse. Het hulpverleningsvoertuig hoefde niet ter plekke te komen. De ambulancedienst heeft de betrokkenen onderzocht maar niemand liep ernstig letsel op.

De politie en Rijkswaterstaat zorgden er samen met de brandweer voor dat het verkeer veilig kon passeren. De afrit is ook korte tijd afgesloten geweest. De beide voertuigen moesten worden geborgen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
chris (15-7-2015 om 08:50)
De bocht is niks mis mee, er wordt altijd te hard gereden, in feite kan dit met droogte minder kwaad dan met regenval. Omdat het nu een behoorlijke tijd droog is geweest is bandenslijpsel en olie in de weg gaan zitten, in combinatie met regen is dit gewoon erg gevaarlijk. Ik heb mensen gezien die op die weg met 50 km/u uit die bocht glijden tijdens regenval. Op die weg mag gewoon 120 gereden worden (tot einde snelweg bord), dat vierkante blauwe bord is maar een advies snelheid, voor mijn gevoel mogen ze daar een maximum snelheid van 50 instellen! laatst toen ik er reed tijdens regenval verminderde ik de vaart naar 40 km/u en nog merkte ik dat de auto minder grip had.
Zeeuwse Showride (14-7-2015 om 20:24)
@middelburger. In de bewuste bocht staat enkel een vierkant blauw bord met 60km/u. Dit bord geeft een advies snelheid aan, GEEN maximumsnelheid. Maximum snelheden worden aangegeven met een cirkelvormig wit bord met rode rand ;). Zoals deze bocht is aan gelegd is 80km/u makkelijk te doen met een droog* weg dek. (*droog wegdek: niet in de vroege ochtend / late avond als er veel tempratuur verschil is en de luchtvochtigheid anders is dan overdag)
Anja (14-7-2015 om 17:41)
Is er iets mis hier met de weg of letten bestuurders niet op. Er zijn al vele ongelukken geweest op deze we. Misschien tijd voor een onderzoek? Ik heb er zelf nooit problemen gewoon aan de snelheid houden en als dat je te hard gaat dan iets langzamer dan vlieg je echt die bocht niet uit.
Middelburger (14-7-2015 om 14:36)
Ik verbaas me over sommige reacties n.a.v. deze ongevallen. Als je de maximaal toegestane snelheid ter plaatse in acht neemt dan is er niets aan de hand. Let wel.......dit is geen bocht op een circuit van Middelburg! dus het enige dat er aan moet gebeuren is je houden aan en anticiperen op de maximale snelheid van 60 km!
Lukas (14-7-2015 om 11:37)
Ik hoop dat alles oke is met de bestuurder en de familie, veel beterschap.
M (14-7-2015 om 11:21)
Het ligt altijd aan de weg. Het ligt nooit aan de te hardrijdende automobilist die geen rekening houdt met de weerssituatie en ondertussen ook nog eens met andere zaken bezig is dan autorijden. Ik stel voor dat we bocht geleidelijk onder een hoek van 60 graden leggen zodat je er met minstens 100km/h nog steeds door heen kan.
Cookie-instellingen beheren