Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte veroorzaken ongeluk vrijgesproken

Toegevoegd: 14-07-2015, 08.43 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 57-jarige Middelburger P. L. die werd verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval vrijgesproken. Er was een taakstraf van honderd uur geëist. Het ongeval vond plaats op 17 januari 2013.

L. stond met zijn vrachtwagen op de Kanaalweg in Middelburg voorgesorteerd om rechtsaf de Schroebrug op te rijden. Eenmaal in de bocht zag hij mogelijk door de dode hoek - een fietsster over het hoofd, waardoor er een aanrijding ontstond. Het meisje liep bij die aanrijding gecompliceerd been- en enkelletsel op en moest met spoed naar het UMC in Rotterdam worden vervoerd om een beenbesparende operatie te ondergaan. Volgens getuigen reed het meisje door het verkeerslicht toen het op groen stond.

Uit onderzoek is nu gebleken dat de loggegevens van de verkeerslichten, die aangeven wat waar wanneer op groen, rood of oranje stond volledig ontbraken. Aan het beantwoorden van de vraag of L. nu door rood of groen reed, of het meisje door rood of groen reed is de rechtbank niet eens toegekomen. Bovendien reageert de (analoge) tachograaf van de auto waarin L. reed bij een snelheid van minder dan zes kilometer per uur niets meer, zodat - op basis van een tijdpad - ook daaruit niets viel af te leiden, zoals stoppen of langzaam rijden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zoey (14-7-2015 om 13:35)
ik ben het hier echt niet mee eens. Ik vind gewoon dat hij straf moet krijgen.
Cookie-instellingen beheren