Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 17 km

Man zwaargewond in haven Breskens

Toegevoegd: 15-07-2015, 07.22 uur
De man raakte bij zijn val zwaargewond en is naar het ziekenhuis in Brugge gebracht. De man raakte bij zijn val zwaargewond en is naar het ziekenhuis in Brugge gebracht.
De man raakte bij zijn val zwaargewond en is naar het ziekenhuis in Brugge gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In de haven van Breskens is dinsdagavond een man zwaargewond geraakt toen hij ten val kwam bij een steiger.

De man wilde even voor 19.00 uur vanaf een vissersschip overstappen op de steiger stappen maar daarbij ging iets mis. De man viel terug en belandde via de rand van het visserschip in het water onder de steiger. Volgens de KNRM maakte de man daarbij een val van zo'n vijf meter. Omstanders schoten te hulp en wisten hem op een dwarsligger te krijgen zodat hij uit het water was.

Het slachtoffer was er slecht aan toe en bovendien moeilijk bereikbaar. De ambulancedienst kreeg assistentie van de brandweer maar die konden de man niet naar boven krijgen. Er werd vervolgens een hoogtereddingsteam opgeroepen. Uiteindelijk is de KNRM-reddingboot Zeemanshoop langszij gelegd en nadat eerst het vissersschip was verplaatst om ruimte te maken is de gewonde man via de drenkelingenklep van de reddingboot aan boord gehaald.

De man is vervolgens direct behandeld door de ambulancedienst. Even later is hij aan wal gebracht. De man is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis in Brugge.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
popeye (15-7-2015 om 17:00)
Het credo '1 hand voor de baas en 1 voor jezelf' is mij vroeger op zee met de paplepel ingegeven, helaas is deze goede raad - verstrekt bij mn beterschapswens - weggecensureerd.. Natuurlujk door iemand zonder zeebenen maar toch vraag ik mij af waarom. Het ter harte nemen van deze raad raagt toch bij aan voorkoming van dergelijke ongevallen in de toekomst!?
popeye (15-7-2015 om 14:12)
Ja, op en om schepen blijft immer oppassen. Voorspoedig en volledig herstel gewenst!!
wim (15-7-2015 om 13:48)
Wat kom die man slecht weg door die mis stap van het schip naar de steiger. Laten we hopen dat hij weer genezen mag veel sterkte voor het slachtoffer en zijn familie.
Cookie-instellingen beheren