Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Verscherpte controles alcoholgebruik

Toegevoegd: 16-07-2015, 08.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Politie en Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Veere trekken deze zomer samen op om alcoholgebruik bij minderjarigen tegen te gaan.

Afgelopen zaterdag werden al zes jongens verbaliseerd. Vier van hen waren minderjarig. Met het aanbreken van de vakantieperiode gaan agenten en BOA's ook de komende tijd op onregelmatige tijden en dagen bij uitgaanscentra in de gemeente Veere controleren. Alcohol drinkende minderjarige jongeren zijn de doelgroep van deze controles.

Wie betrapt is krijgt onverbiddelijk een HALT-doorverwijzing en de ouders worden van het drinkgedrag van hun kroost op de hoogte gebracht. Jongeren vanaf 18-jaar die betrapt worden op openbare dronkenschap en urineren op straat krijgen eveneens een bekeuring. 

Volgens de politie gaan kinderen in ons land op steeds jongere leeftijd drinken en ook drinken ze steeds meer. "Zo neemt het aantal jongeren dat met een alcoholcoma in het ziekenhuis belandt schrikbarend toe. De medische schade aan de ontwikkeling van de hersenen wordt daarbij enorm onderschat", zo stelt de politie.

De overheid wil het alcoholgebruik bij jongeren dan ook terugdringen door onder andere streng toezicht te houden op de Drank- en Horecawet. "Daarin staat onder meer dat aan jongeren onder de achttien jaar geen alcohol mag worden verkocht. Barkeepers, slijters en caissières moeten zich hieraan houden", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (16-7-2015 om 19:32)
Peter, op 16 jaar een biertje kan geen kwaad. Maar maat houden en je niet klemzuipen is tegenwoordig bij veel jongeren aan de orde. Dit heeft niets te maken met de Nederlandse politiestaat!!
Nolet (16-7-2015 om 19:31)
@vanP: dat beetje alcohol heeft ú anders gezien uw reactie flink te pakken gehad.. puur vergif was me al jaren duidelijk en u bevestigd t maar weer ns waarvoor dank!
Ja-Ja (16-7-2015 om 17:43)
Er zal pas iets veranderen als een Persoon van Kon. Bloede door een alcoholist word aangereden. En de schatkist word met alcohol ook goed gespekt. O.M is veel te zwak en geef te lichte straffen.
Peter (16-7-2015 om 13:37)
Zeg van P. Je hebt gelijk, alleen gaat het in Nederland om de pingels en werkvoorziening van ambtenaren. Halt is zo`n instelling. Alsof iedere jongere dronken is. Toe mensen. En toen wij jong waren dronken we op 16 jaar ook een biertje. Nu heeft onze Russisch communistische (oh sorry) Nederlanderse overheid besloten dat het niet mag. Volgende verbod is geen sex hebben als je geen 18 jaar bent, Niet alleen op vakantie onder de 21 jaar, Verbod op kopen van condooms onder de 16 jaar, He fiets fout parkeren, of bolderkarren naar het strand niet te zwaar beladen zijn en ga maar door. Leve de dictatuur en bemoeizucht van de Nederlandse politiestaat.
Rick Roll (16-7-2015 om 13:25)
Van P; Het grote verschil is dat mensen die wiet gebruiken niet massaal de boel gaan verbouwen. De reden dat er vrijwel nooit politie bij coffeeshops is is omdat er weinig criminaliteit is. Ik heb ooit eens 1 vechtpartij bij Checkpoint in Terneuzen gezien, terwijl het vrijwel elk weekend raak is bij een willekeurig cafe. Alcohol is een harddrug, wiet is een softdrug. Het blijkt uit je commentaar dat je zelf een harddrug gebruiker bent.
jan P (16-7-2015 om 10:50)
je moet het gewoon nog meer gaan verbieden, want verbieden helpt, toch?
Cookie-instellingen beheren