Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Onwel geworden opvarenden R'dam naar Goes

Toegevoegd: 21-07-2015, 21.41 uur
© Foto: Joey Bremer / MediaTV
Door: Rolf de Feijter

GOES - In het Botlekgebied in Rotterdam zijn vanavond meerdere mensen onwel geworden aan boord van een schip. Twee van de vier gewonden zijn naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Het incident deed zich even na 19.00 uur voor op een tanker die lag afgemeerd in de Derde Petroleumhaven. Volgens de politie werden vier Turkse mannen onwel nadat zij giftige stoffen hadden ingeademd. Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van traumahelikopters uit Rotterdam en Amsterdam.

Twee slachtoffers werden middels een spoedtransport (onder begeleiding van de politie) naar het ADRZ in Goes vervoerd. De twee andere slachtoffers werden naar ziekenhuizen in Amsterdam en Antwerpen gebracht. De reden van het vervoer naar ziekenhuizen buiten de regio Rotterdam heeft te maken met specialisme in deze ziekenhuizen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mini (22-7-2015 om 20:56)
wat een volwassen reacties over het ADRZ. In de film van Bambi word stampertje berispt door zijn moeder: ' Wanneer je niks leuks weet te zeggen, zeg dan maar helemaal niks'. dat lijkt me hier (en bij heeeel veel andere artikelen op hvzeeland) ook wel van toepassing. Persoonlijk heb ik prima ervaringen bij het ADRZ. Waar mensen werken worden weleens fouten gemaakt, gelukkig maar... Dan heb je zelf ook niet zo perfect te zijn :). Gelieve voortaan alleen commentaar leveren wanneer men zelf perfect is (dat doe ik immers ook).
jognt (22-7-2015 om 14:08)
Naar het ADRZ... okee, sterkte mensen!
willem (22-7-2015 om 10:58)
ik ben zeer verbaast, dat er in een wereldhaven als Rotterdam geen ziekenhuizen beschikbaar zijn voor dit soort gevallen en dan naar Goes en Amsterdam en Antwerpen moeten worden vervoerd. Ik vind dit schande
karel (22-7-2015 om 10:57)
Nu ik hoop maar dat die mannen sneller worden geholpen dan dat bij mijn vader het geval was. Wij hebben daar zeven uur gezeten totdat hij werd opgenomen. Maar voor deze heren zal wel een uitzondering gemaakt worden. Wat moet je nu met een ernstig zieken man van 92. Gewoon een zieke hollander, ja daar haal je het nieuws niet mee.
HUH (22-7-2015 om 10:00)
hadden we daar nu net niet die helikopters voor "SPOED"
Rori (22-7-2015 om 09:52)
Wordt het dan een keer geen tijd dat ziekenhuizen in het Rotterdamse zich gaan specialiseren voor dit soort gevallen?? In de havens rond Rotterdam worden dagelijks honderden schepen geladen en gelost met gevaarlijke stoffen!! Het lijkt me dan niet meer dan logisch dat gewonden zo dicht mogelijk in een ziekenhuis verzorgd kunnen en niet met grote spoed eerst 100 km over autowegen vervoerd te moeten worden voor ze in een gespecialiseerd ziekenhuis terecht kunnen...!!!
Cookie-instellingen beheren