Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto te water bij Grevelingensluis Bruinisse

Toegevoegd: 22-07-2015, 09.38 uur
Door: Rolf de Feijter

BRUINISSE - Een auto is vanmorgen te water geraakt bij de Grevelingensluis in Bruinisse. Eén persoon raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur. De 56-jarige bestuurder uit Bruinisse reed over de bypass vanuit de richting Bruinisse. De brug was geopend en bezig te sluiten. Het schuifgedeelte was nog ongeveer vier meter van de vaste kant verwijderd, toen de man onder de slagboom door reed en in het water terecht kwam.

De bestuurder was in eerste instantie niet gewond en klom zelf uit de auto. Toen hij op een betonnen rand wilde springen, viel hij op deze rand en ging weer kopje onder in het water. Hij kreeg hulp van een schipper, die juist de sluis verliet. Het slachtoffer werd aan boord van een boot gebracht, die daar aan het werk was. Ze brachten hem aan wal. Door de val brak hij diverse ribben, waarvan er een long doorboorde. De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De auto is door een mobiele kraan weer op het droge getakeld. De bypass was voor het verkeer enkele uren afgesloten vanwege de takelwerkzaamheden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
. (22-7-2015 om 20:20)
@ikke, weet niet of je de foto's heb bekeken. Op de volle breedte van de weg is er een slagboom. Dus blijft voor mij de vraag: hoe kom je dan over de verkeerde weghelft langs de slagboom? Hoor graag hoe @ikke dit ziet!
Eric Dijst (22-7-2015 om 19:02)
er moet gewoon een kilometer eerder aan gegeven worden dat er iets gebeurt op de weg waar men op rijd, ik rij al 30 jaar over deze dam ,en het is zeker niet de veiligste weg bij het binnen komen van ons mooie eiland.!!!! \ met vriendelijke groet. Eric dijst. "t Groenekikkertje.
Rob van der Vegt (22-7-2015 om 14:46)
Vreemd is wél dat de slagbomen onbeschadigd lijken op de foto's. Die zullen toch niet binnen een zeer korte periode hersteld zijn???
fam bru (22-7-2015 om 13:44)
wat een verschrikkelijk iets... zou het komen door te slechte /niet toezicht van dichtbij door de onbemande sluizen complexen????
ikke (22-7-2015 om 11:57)
Hij is niet vermoedelijk door de slagbomen gereden, hij IS door de gesloten slagboom gereden via de verkeerde weghelft. Geen idee waarom uiteraard.
j vd m (22-7-2015 om 11:32)
dat bergen hoeft niet lang te duren duiker naar beneden hijs banden er aan en lichten daar is niets ingewikkelds aan
Cookie-instellingen beheren