Weerbericht:
Af en toe zon en plaatselijk een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Auto te water bij Grevelingensluis Bruinisse

Toegevoegd: 22-07-2015, 09.38 uur
Door: Rolf de Feijter

BRUINISSE - Een auto is vanmorgen te water geraakt bij de Grevelingensluis in Bruinisse. Eén persoon raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur. De 56-jarige bestuurder uit Bruinisse reed over de bypass vanuit de richting Bruinisse. De brug was geopend en bezig te sluiten. Het schuifgedeelte was nog ongeveer vier meter van de vaste kant verwijderd, toen de man onder de slagboom door reed en in het water terecht kwam.

De bestuurder was in eerste instantie niet gewond en klom zelf uit de auto. Toen hij op een betonnen rand wilde springen, viel hij op deze rand en ging weer kopje onder in het water. Hij kreeg hulp van een schipper, die juist de sluis verliet. Het slachtoffer werd aan boord van een boot gebracht, die daar aan het werk was. Ze brachten hem aan wal. Door de val brak hij diverse ribben, waarvan er een long doorboorde. De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De auto is door een mobiele kraan weer op het droge getakeld. De bypass was voor het verkeer enkele uren afgesloten vanwege de takelwerkzaamheden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (23-7-2015 om 11:59)
Erik Dijst, waarom niet aan het begin van de Grevelingendam èn bij Zierikzee aangeven dat je een brug tegenkomt, die wel eens open zou kunnen staan. Met bordjes erbij, dat je moet stoppen voor de slagbomen. Je kan wel de wegbeheerder de schuld geven, of misschien wel een brugwachter maar volgens mij moet je als weggebruiker zèlf uit je doppen kijken en reageren op wat je waarneemt...
kees (23-7-2015 om 11:22)
Op het filmpje is te zien dat de auto rijd over de verkeerde weghelft van de parallelweg rijdt. Het kan zijn dat de slagboom flexibel genoeg is, omdat je dan bijna aan het einde zit. Ook kan het zijn dat de slagboom al is vervangen, in verband met de veiligheid. Elke brug heeft reserveslagbomen, die met een paar bouten makkelijk zijn te vervangen.
Rob van der Vegt (23-7-2015 om 11:18)
Beide weghelften zijn voorzien een slagboom. Op de foto's van de berging is te zien dat die slagbomen dicht zijn ÉN volledig intact. Dat is vreemd als er iemand kort daarvoor doorheen gereden zou zijn. Naar verluidt waren de slagbomen dan ook niet gesloten ten tijde van het incident; en dat terwijl de brug wél open was gegaan. Als dat waar is, is dat op z'n minst merkwaardig.
None (23-7-2015 om 01:42)
Ook ik rij iedere dag via deze brug of bypass. Mensen die zeuren over niet duidelijk aangegeven. Raad ik aan naar een brilspecialist te gaan of herkeuring van je rijbewijs. U bent duidelijk ongeschikt. Er staan duidelijke bordenen en een grote oplichtende pijl. Bovendien een slagboom.. Wat moeten ze er nog meer zetten? Een verkeersregelaar die uw handje vasthoudt?
You Tube (22-7-2015 om 21:46)
Op YouTube is een filmpje te zien waarop je de auto de plomp in zie duiken.
Zeeuwse showride (22-7-2015 om 20:22)
@Eric Dijst. @fam bru. Waarom ligt het nou weer aan de weg of de onbemande sluis??? De N59 is hartstikke veilig, de slagbomen en aanwijzingen bij Bru zijn niet te missen. De beste man had zelfs bij een bemande sluis om de slagbomen heen kunnen rijden en zich in het water kunnen storten
Cookie-instellingen beheren