Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vuurwapens en drugs in woning Zierikzee

Toegevoegd: 22-07-2015, 16.50 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - Vanmorgen zijn in een woning aan de Steenbank in Zierikzee diverse (vuur)wapens, een mini-amfetaminelaboratorium met harddrugs en een verdachte scooter gevonden.

De politie kwam deze goederen op het spoor na een tip over de mogelijke aanwezigheid van wapens in de woning. Rond 06.00 uur werden diverse wapens gevonden. Een 29-jarige man uit Zierikzee werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar is hij woensdagmiddag verhoord en kreeg te horen dat hij langer vast blijft zitten.

Tijdens het onderzoek in de woning werd onder andere aangetroffen: een doorgeladen pistool met patronen, een afgezaagd dubbelloops jachtgeweer met hagelpatronen, drie alarmwapens, drie gasdrukwapens, een nephandgranaat, drie vlindermessen, twee boksbeugels en een busje CS-gas. Verder werden in beslag genomen 500 euro, knalmunitie, patronen en een muntenverzameling. Bij het mini-laboratorium werd ongeveer 200 gram speed en 300 gram halffabricaat gevonden. Ook stond er een verdachte scooter in de woning, die mogelijk van diefstal afkomstig is. Alle spullen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

Woensdagmorgen is op het politiebureau een 31-jarige vrouw uit Zierikzee over haar mogelijke betrokkenheid verhoord. Zij is niet aangehouden. In de woning werd een niet van echt te onderscheiden handgranaat aangetroffen. De explosieven opruimingsdienst heeft de handgranaat onderzocht. Het bleek om een nepexemplaar te gaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren