Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Politie Veere vanaf augustus in gemeentehuis

Toegevoegd: 22-07-2015, 21.07 uur
Door: Rolf de Feijter

DOMBURG - Met ingang van 1 augustus is de politie van de gemeente Veere gevestigd in het gemeentehuis aan de Taverse 1 in Domburg.

Op het gemeentehuis kunnen burgers op afspraak terecht. Het politiebureau aan de Burgemeester Dregmansstraat in Serooskerke is vanaf deze datum gesloten voor het publiek. De vertrouwde wijkagenten blijven gewoon in de gemeente Veere actief. Ook blijven evenveel politiemensen in de dorpen aan het werk.

In de zomerperiode ligt Domburg dichter bij de bedrijvigheid, toerisme en recreatie dan het huidige politiebureau in Serooskerke. Het gemeentehuis is voor inwoners van de gemeente bovendien bekend, dicht in de buurt en toegankelijk. Zij kunnen hier nu ook terecht voor politiezaken.

De wijkagenten gebruiken het als werkplek en voor afspraken. Maar ook een jeugdagent of rechercheur kan bijvoorbeeld in het steunpunt afspreken voor een gesprek of verhoor. Voor de politie betekent het dat samenwerken met de gemeente nog makkelijker wordt, zoals met de gemeentelijke opsporingsambtenaren. Het steunpunt heeft verder geen politiefaciliteiten, zoals wapenkluizen, kledingkasten of een ophoudcel.

Ook in aangifte doen verandert niets. Mensen kunnen in veel gevallen kiezen voor aangifte doen via internet of de telefoon. Of de politie neemt ter plaatse de aangifte op. Op www.politie.nl/aangifte staat precies hoe aangifte gedaan kan worden.

Mensen kunnen 0900-8844 bellen om een afspraak te maken met de wijkagent. Die afspraak kan op het gemeentehuis zijn of ergens anders, bijvoorbeeld bij de mensen thuis. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kan de afspraak daar plaatsvinden. Mensen kunnen zich dan melden bij de receptie. Daarnaast is het politiebureau Achter de Houttuinen in Middelburg altijd open en kan iedereen voor dringende zaken ook daar terecht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ruud (24-7-2015 om 21:31)
Ik vraag me af of Gerard Bouman dit wil!! ?? Waar komt deze sluiting vandaan? Bedankt politie zeeland!
Kennis (24-7-2015 om 20:09)
Straks kunnen we dus binnen zeeeeeer zeeeeeer beperkte tijden nog terecht bij iemand die meldingen aanneemt, de agenten verdwijnen naar Middelburg en t contact met de Veerse burgers gaat compleet verloren. Wat een aanfluiting, ik zie geen enkel voordeel. Een prima locatie gaat verloren en ook een fijn team wordt zo maar weggehaald uit een omgeving die zij kennen en waar zij gekend worden. Jammer voor de burgers en ontzettend slechte berichtgeving over de manier waarop dit gaat.
Buurtbewoner (23-7-2015 om 12:37)
Inderdaad, net als Sjaak, zie ik dit als niets meer of minder dan een bezuinigingsactie, die geen enkele bezuiniging oplevert. Oom agent moet 2 x zo ver naar zijn of haar werk, aanrijtijden vanuit Domburg zijn naar bijna alle plaatsen in gemeente Veere nu langer, want Serooskerke ligt heerlijk centraal en prettig uit de drukte. Er zijn in Serooskerke allerlei faciliteiten die er in Domburg niet meer zullen zijn, superslimme zet dit!!! Bovendien hoe lang is de zomerperiode??? Voor 2 maanden laat Veere zijn eigen burgers in de kou staan. Bedankt!
criticus (23-7-2015 om 11:15)
Ja, ja en maar zeggen, dat de wijkagenten bereikbaar blijven. Ja natuurlijk via de telefoon, of dergelijk modern communicatiemiddel, maar persoonlijk, zoals vroeger, ho maar!!
Sjaak (22-7-2015 om 23:43)
Succes inwoners van de gemeente Veere met de verdere afbraak van jullie veiligheid door de bezuinigingen. Zie als voorbeeld de gemeente Tholen. Jammer dat iedere leek dat ziet, maar de overheid helaas niet! Over tien jaar kan een ander kabinet weer gaan puinruimen.....
Cookie-instellingen beheren