Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 45 km

Haperende elektriciteit door wietkwekerij

Toegevoegd: 23-07-2015, 12.22 uur
Door: Rolf de Feijter

SINT PHILIPSLAND - Aan de Langeweg in Sint Philipsland werd woensdag om 8.30 uur zowel in de slaapkamer als in de garage van een woning hennep gevonden. In totaal werden daar 265 planten gekweekt.

De omgeving had geklaagd dat de laatste tijd de elektriciteit nogal haperde. Ze hadden last van flikkerende lampen in hun eigen woning. Dat geeft aan dat er in ieder geval met de elektriciteit geknoeid werd op zodanige wijze dat dit gevaar kan opleveren maar in ieder overlast geeft aan de omgeving.

De kwekerij is door de politie in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf geruimd. De bewoner en een 23-jarige inwoonster van Sint Philipsland werden aangehouden. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (23-7-2015 om 18:10)
Het ligt er ook aan o het een legale wietkwekerij was of een illegale. Er is ooit een wietkwekerij geweest die netjes de stroom afnam en betaalde die ook keurig belasting over de planten betaalde en de administratie op orde had en de rechter bepaalde in dat geval dat het volledig legaal was mede omdat er ook belasting en zo was betaald en alles legaal gebeurde.
jan (23-7-2015 om 12:38)
En welke rechter veroordeelt betrokkene tot het (naast uiteraard een boete) betalen van de kosten van derden voor het opruimen etc. ?
Cookie-instellingen beheren