Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Zaak dodelijke schietpartij Terneuzen aangehouden

Toegevoegd: 23-07-2015, 12.34 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Rechtbank in Middelburg heeft donderdag de zaak tegen de 25-jarige S. C. uit Terneuzen aangehouden.

Zowel de rechtbank, het Openbaar Ministerie als de advocaat van C. kwamen er achter dat het dossier niet compleet was. Zo ontbraken er foto's die in het dossier hadden moeten zitten en was niemand in het bezit van het rapport van het Forensisch Technisch Onderzoek (FTO), dat eveneens in het dossier had moeten zitten. En zonder een compleet dossier kan de rechtbank de zaak niet inhoudelijk behandelen.

C. wordt ervan verdacht op 30 november vorig jaar in de Terneuzense binnenstad de toen 23-jarige Gideon Verhelst te hebben doodgeschoten. Naast de verdenking van moord op Verhelst, wordt C,. ook nog verdacht van een poging tot moord op de 27-jarige Terneuzenaar R. B.

De schietpartijen zijn vermoedelijk het gevolg van een langdurige vete tussen verschillende rivaliserende groepen in Terneuzen. Wanneer de zaak opnieuw wordt behandeld is nog niet bekend. De zaak wordt in ieder geval aangemerkt als een risicozitting. Ook deze keer was er veel politie op de been in en om de rechtbank. Zo werd de familie van C. onder politiebegeleiding naar hun auto's gebracht in de parkeergarage om hen te beschermen tegen eventuele aanvallen.

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
un egte zeeuw (24-7-2015 om 08:19)
En het was zo een lieve jongen . Wat er in de volks mond omgaat is dat hij nooit ongewapend de deur uitging . Lekkere gasten zijn dat !
wim (24-7-2015 om 06:59)
Zo,n belangrijk rechtszaak en dan niet compleet dossier op dat moment van voorkomen is voor mij niet te begrijpen ieder voor zich, dat controleer je toch daarvoor.of alles compleet is.
XXX (23-7-2015 om 17:05)
Das meer regel dan uitzondering dat er stukken ontbreken geloof ik!
Cookie-instellingen beheren