Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Wietkwekerij ontdekt door hoog stroomverbruik

Toegevoegd: 23-07-2015, 17.10 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - In een woning aan de Scheepstimmerdijk in Zierikzee is donderdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. In een ruimte op de eerste verdieping stonden 67 hennepplanten.

Agenten waren ter plaatse gegaan na een melding van het elektriciteitsbedrijf over het opvallend verbruik. De stroom werd voor de meter om afgetapt. De plantage is geruimd. Tegen de 39-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (25-7-2015 om 11:31)
Verrassend hoeveel reacties ik hier lees voor simpelweg het kweken van een onkruidplantje. Natuurlijk was het niet zo slim om het te kweken, en nog afgetapte stroom gebruiken, maar mij lijkt alcohol met alle ellende die daarop volgt een stuk schadelijker, meer meer criminaliteit en zelfs de dood in verhouding van het kweken van deze plant die vaak wel bij mensen als medicijn dienen, de afgunst door de bevolking is groter dan wat de kweker erop verdient.
anoniempje (25-7-2015 om 00:36)
lokale en provinciale overheden hebben aandelen in onder andere Delta, vandaar dat illegale stroomaftap/gebruik altijd worden gevolgd door naheffing. Het Rijk mist belastingcentjes voor o.a. de windmolentjes. Neem een voorbeeld aan Zwolsman die indertijd bij Tros Aktua als hasjhandelaar tot ieders verbazing belasting betaalde verklaarde " Belastingschuld verjaart nooit `.
bram (24-7-2015 om 01:19)
Jan? Voor de meter om afgetapt is volgens mij niet legaal
Jaapj (23-7-2015 om 23:39)
Nou weten we meteen waarom we allemaal een slimme meter krijgen. Houd toch eens op met dat gejaag op wiet. Zorg dat het veilig wordt, legaal is en gecontroleerd wordt verbouwd net als de zware drug alcohol [4.000 alcohol doden in 2013; verkeersslachtoffers niet meegerekend; Heroine: 30] Breng de misdaad een slag toe door legalisering. Er zijn al landen waar het legaal is en zelfs een Amerikaanse staat. Het loopt er niet uit de hand. O en nee ik gebruik nix, helemaal niets.
SlowRider (23-7-2015 om 23:24)
Voor de meter stroom aftappen is volgens mij niet helemaal legaal Jan...
patatje (23-7-2015 om 22:00)
Voor de meter aftappen is volgens mij gewoon illegale stroom.....Ergens anders meten ze dus ook nog....
Cookie-instellingen beheren