Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Code rood: diverse meldingen overlast Zeeland

Toegevoegd: 25-07-2015, 10.39 uur - Update: 25-07-2015, 10.46 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In navolging van de eerder door het KNMI afgekondigde code oranje geldt voor Zeeland nu code rood: een weeralarm. Inmiddels hebben de Zeeuwse hulpdiensten diverse meldingen binnengekregen van overlast door de storm.

Weggebruikers met caravan of aanhanger worden vanwege zware windstoten door Rijkswaterstaat afgeraden de komende uren richting kustprovincies te gaan. Volgens het KNMI kunnen in de provincie namelijk zeer zware windstoten voorkomen van 100 tot 110 kilometer per uur. Daarbij bestaat volgens het weerbureau een groot risico op omvallende bomen. Code rood geldt voor Zeeland vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur.

Volgens het KNMI moeten mensen alert zijn als ze zich buitenshuis begeven. "Ook boomtakken, dakpannen, dakbedekking en gevelplaten kunnen loskomen en rondvliegen. Verder kunnen grote objecten omvallen zoals bouwsteigers en hijskranen", aldus een woordvoerder. Kwetsbare verkeersdeelnemers lopen volgens het KNMI een groot risico. "Dit geldt met name voor (brom)fietsers, motorrijders, vrachtauto’s, auto’s met aanhanger en caravans. Ook watersporters lopen een groot risico."

Meldingen
De Zeeuwse brandweerploegen zijn vanochtend al zeker zeven keer uitgerukt voor meldingen die gerelateerd zijn aan de zomerstorm. De brandweer was vanaf 08.25 uur onder meer nodig bij de 's-Heerenhoeksedijk in 's-Heerenhoek, de Markt in Westkapelle, de Goessestraatweg in Kapelle, de Nummer Zevenweg in Biervliet en de Havelaarstraat in Colijnsplaat. Verder waren er inzetten aan de Burghse Ring in Burgh-Haamstede en de Zwanenburgweg in Vlissingen.

Zie ook:
- Code oranje vanwege zeer zware windstoten

Bekijk ook onze weerpagina. Actuele alarmeringen vindt u op P2000Zeeland.nl.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren