Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Kinderen opgepakt voor poging inbraak

Toegevoegd: 30-07-2015, 13.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft woensdag drie tieners aangehouden die even daarvoor een poging zouden hebben gedaan een woninginbraak te plegen.

De drie, twee jongens van 14 jaar oud en een meisje van 13 jaar oud, werden opgemerkt door een omwonende toen één van de jongens bij de achterzijde van een woning aan de Irislaan aan het morrelen was. Het meisje bleek op de uitkijk te staan.

Toen de gewaarschuwde politie arriveerde werd bij één van de jongens 
gereedschap aangetroffen dat gebruikt kan worden om een huis binnen te dringen. Aan de achterzijde van de woning was verse schade te zien aan het houtwerk. De kinderen zijn voor verhoor en in afwachting van verder onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg.

De drie zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
biggetje (30-7-2015 om 16:06)
Van deze kinderen komt niets terecht als er door de ouders niet goed opgetreden wordt.
Ruzel (30-7-2015 om 15:24)
Gelukkig dat de politie is gewaarschuwd door de buren. Alleen jammer dat de straffen voor kinderen zo idioot laag zijn dat ze waarschijnlijk lachend het bureau verlaten en vrolijk verder gaan met hun gedrag.
Zucht... (30-7-2015 om 15:09)
Ik weet dat er minstens één inbraak was gepleegd door (Roemeense?) kinderen in Zeeuws-Vlaanderen. Meisje belt aan, en bij niet opendoen gaan twee jongens via de achterkant het huis binnen, waarbij zij op de uitkijk blijft.
fred (30-7-2015 om 15:08)
gewoon een ouderwetse aframmeling zoals ze vroeger bij ons deden, huis arrest en zakgeld opschorten
Elly (30-7-2015 om 14:46)
De ouders zijn verantwoordelijk voor de kinderen. Moeten ook aan de tand gevoeld worden.
Marco (30-7-2015 om 14:46)
En dat heeft vast niets te maken met de opvoeding... 13 en 14... dat gaat een lekker setje worden als ze eens 10 jaar ouder zijn. Als ze het halen uiteraard. Volwassen daad dus volwassen straffen lijken me op zijn plaats, maar zal wel weer een vermanende vinger worden en een waarschuwing.
Cookie-instellingen beheren