Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
83 files van totaal 325 km

KNRM Hansweert helpt vaartuigen

Toegevoegd: 30-07-2015, 13.56 uur - Update: 31-07-2015, 09.14 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - De redders van het KNRM-reddingsstation Hansweert zijn gisteren en vandaag bezig geweest om hulp te verlenen aan de opvarenden van drie vaartuigen.

Gisteren werd de KNRM rond 16.20 uur opgeroepen voor een zeiljacht dat op de Westerschelde nabij Doel in België motorproblemen had gekregen. Ter plaatste is een sleepverbinding tot stand gebracht. Hierna is het zeiljacht afgemeerd in de vluchthaven nabij de Zandvlietsluis in de haven van Antwerpen.

Toen de redders op de terugweg waren kwam een tweede oproep binnen. Dit keer betrof het een zeiljacht dat in de Schaar van Valkenisse een touw in de schroef had gekregen. Hierdoor was het zeiljacht onbestuurbaar geraakt. Het jacht is naar Hansweert gesleept. 

Vanochtend werd de reddingboot Jan van Engelenburg even na 10.00 uur wederom opgeroepen. Het bleek te gaan om hetzelfde zeiljacht dat woensdagmiddag bij België in problemen kwam. De KNRM heeft geholpen om het jacht veilig af te laten meren in de jachthaven in Terneuzen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
j vd m (31-7-2015 om 12:31)
helemaal met masieve eens goed dat er een knrm is maar laten zij zich bij het werk houden waar ze voor zijn en dat is het redden van shipbreukelingen en niet een omhooggelopen jacht vlot trekken of bootjes met motor storing binnen slepen heeft niets met redding te maken is duidelijk berging
masiev (31-7-2015 om 08:16)
Het is natuurlijk heel goed dat de K.N.R.M. er is , maar die is natuurlijk niet bedoeld voor zulk soort werk ,daar hebben we Polderman en Multraship voor ten slotte moeten deze mensen ook wat kunnen verdienen,wanneer de K.N.R.M dit gaat doen voor een habbekrats klopt dit niet
j vd m (31-7-2015 om 07:12)
is het de bedoeling dat op hansweert ook de bergingsleepboten verdwijnen dit lijkt mij toch bergingswerk
Cookie-instellingen beheren