Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee jaar cel na gedwongen prostitutie

Toegevoegd: 30-07-2015, 15.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 25-jarige F. I. uit Sas van Gent geheel volgens de eis van de officier van justitie veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.

Een schadevergoeding van een dikke ton werd door de rechtbank afgewezen. Het slachtoffer zal dat dus via een civiele procedure moeten zien te innen. I. werd ervan verdacht tussen augustus 2011 tot en met half juli 2012 een jonge vrouw te hebben aangezet tot prostitutie.

I. leerde de vrouw kennen na een van zijn optredens. Vanwege problemen thuis kwam ze bij I. te wonen en kort daarna ging zij de prostitutie in. Volgens de vrouw 'met zachte drang'. Volgens I. was het haar eigen idee geweest en geheel uit vrije wil. In juni 2012 deed ze aangifte.

Volgens I. was het hele verhaal één grote leugen en was hij niet verantwoordelijk voor wat haar allemaal was overkomen. De rechtbank nam het I. vooral kwalijk dat hij op geen enkele manier spijt had betuigd.

Zie ook:
- OM wil veroordeling loverboy (16-07-2015)
Rapper in juni voor rechter om mensenhandel (13-03-2014)
Vrouw gedwongen in prostitutie (08-07-2013)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (31-7-2015 om 06:49)
Ik hoop dat er nog vele volgen die de cel inkomen liefst nog zwaar der straffen voor zulke walgelijke praktijken om op die manier je te verrijken.
Andre SVG (30-7-2015 om 15:45)
Hallo, Prachtig dat ze deze jonge nou eindelijk te pakken hebben! Weg uit de maatschapij bah! MVG Andre SVG
Cookie-instellingen beheren