Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 54 km

Illegale kraaienvangkooi Aardenburg

Toegevoegd: 31-07-2015, 11.20 uur
De in beslag genomen kraaienvangkooi.
De in beslag genomen kraaienvangkooi.
© Foto: Omgevingsdienst RUD Zeeland
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - Op een erf in Aardenburg is donderdagochtend een illegale kraaienvangkooi aangetroffen. Dat meldt de Omgevingsdienst RUD Zeeland.

De vondst werd gedaan door een inspecteur van de RUD Zeeland (Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland) en een buitengewoon opsporingsambtenaar van Het Zeeuwse Landschap. Het gebruik van een kraaienvangkooi is verboden op grond van de Flora- en Faunawet.

Voor de gisteren aangetroffen kooi was geen ontheffing verleend. Bovendien zijn kraaien en kauwen beschermde dieren. In de kooi werd een kraai aangetroffen. De kooi is in samenwerking met de politie in beslag genomen. De kraai is vrijgelaten.

Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
G Blessing (3-8-2015 om 09:36)
Opheffen beschermde status van de kraaiachtigen. Ze vreten echt niet alleen insecten of ons afval. Wel de jonge vogeltjes of de eieren Ik heb met eigen ogen gezien hoe een ekster een jong vogeltje te grazen nam. Nog even en er vliegt geen zangvogels meer rond. Dan heb ik het nog niet eens over de weidevogels. Er kunnen ,naar mijn mening, niet genoeg vangkooien gezet worden!
Jan (3-8-2015 om 07:38)
Kraaien, kauwen en eksters zijn in een onnatuurlijk overtal aanwezig en hebben ook in onze regio vrijwel alle mooie zangvogeltjes en andere soorten uitgeroeid. Wij hadden vroeger roodborstjes, winterkoninkje, lijsters kwikstaarten etc. in onze tuin helaas nu niet meer, ze halen de nesten leeg en eten de jonge vogeltjes. Kooien moeten worden toegestaan, doodmaken hoeft niet direct, breng ze dan naar de dierenbescherming of Marianne Tieme, die weten vast wel wat goed is voor deze rovers. Hopelijk maakt geleerd verstand een keer plaats voor gezond verstand. Jan
Benjamin Schot (2-8-2015 om 14:27)
We creëeren dit probleem zelf. Kraaien voeden zich met de etensresten die wij overal neergooien! Daarnaast zijn ze zeer nuttige dieren wbt opruimen van insecten. Maar nee inderdaad... Doodmaken is de meest kortzichtige en makkelijke manier.
Paul-Wolphartsdijk (1-8-2015 om 17:30)
Wij hebben ook een kooi. Eindelijk weer eens nesten met zang volgeltjes. Er zijn er gewoon veel te veel.
Rob (1-8-2015 om 08:43)
Het is jammer dat deze kooien niet legaal te koop zijn in de winkel. Wellicht dat er vele mensen zo'n kooi zouden aanschaffen. Mijn advies: direct legaal maken en er voor zorgen dat deze vogelsoort weer in normale aantallen gaan voorkomen in de natuur.
Flip (31-7-2015 om 21:36)
De eigenaar van de kooi zou een lintje moeten krijgen! Wat nou beschermde diersoort? Het is gewoon een overlast die vieze zwarte beesten. Regelgeving zit krom in elkaar, jammer dat we daar met zijn allen aan wennen in Nederland.
Cookie-instellingen beheren