Politiehond achterhaalt dief van bouwplaats

Toegevoegd: 01-08-2015, 11.19 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Dankzij de inzet van politiehond Robbie is zaterdag omstreeks 03.20 uur op het fietspad tussen de Koninginnelaan en de Elzenlaan in Middelburg een 25-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal vanaf een bouwplaats aan de Griffioenstraat.

De politie kreeg om 03.12 uur een melding van een alerte getuige die doorgaf dat op het bouwterrein naast het verzorgingshuis en de school werd ingebroken. Diverse eenheden gingen ter plaatse, waarbij ze de bouwplaats langs verschillende kanten benaderden.

Een hondengeleider reed via de Elzenlaan. Hij zag een fietser vanuit de richting van de bouwplaats komen over het Domburgsepad. De diender riep naar de man: "Politie, blijf staan". Hij zag dat de man omkeek maar snel doorreed en hoorde dat de man een metalen voorwerp liet vallen. De agent herhaalde de sommatie maar zag dat de man juist steeds sneller ging fietsen. Hij gaf daarop diensthond Robbie de opdracht "Stellen en vast".

De hond achterhaalde de verdachte na circa 100 meter en beet in diens linkerbeen. De verdachte riep daarop dat hij 'daar' alleen een schop had meegenomen. Deze 'bats' werd op de vluchtroute van de verdachte aangetroffen. Op de bouwplaats werden verse schoensporen aangetroffen. Ook was geprobeerd het slot van een bouwkeet te forceren. De verdachte is voor de beet behandeld op de huisartsenpost en daarna ingesloten in het cellencomplex.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Reiger (1-8-2015 om 23:32)
Goed gedaan voor hondengeleider en hond Robbie! Ik heb al een aantal keren een demonstratie gezien van deze politiehonden (Rescue) en ik vind het prachtig om te zien hoe de honden luisteren naar de geleider. Prachtige samenwerking tussen hond en geleider. Ik ga volgend jaar weer kijken.
Kees (1-8-2015 om 20:01)
Mooie aanhouding. Worst voor de politiehond.
Jan (1-8-2015 om 12:17)
Kijk en hier trainen wij de honden voor ,goed gedaan door de hondengeleider en Robbie weer één die dan weet dat ze niet alleen kunnen kroelen