Mannen stropen 31 kreeften bij Zierikzee

Toegevoegd: 03-08-2015, 11.38 uur

Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Bij de Oosterschelde zijn zondagavond bij Zierikzee twee kreeftenstropers betrapt. De twee zijn aangehouden en zitten vast.

Opsporingsambtenaren hadden de mannen betrapt bij de Weg naar de Val. Eén van de mannen was gekleed in een wetsuit. Er lagen verschillende snorkelattributen naast hen, zoals een duikbril, lood en zaklampen.


Bij de mannen werden 31 kreeften aangetroffenS Daarvan waren er inmiddels drie dood. Enkele kreeften waren verwond. Hun harnas was beschadigd en de scharen waren verwijderd. De andere dieren zijn teruggezet in de Oosterschelde.

Het duo, bestaande uit een 37-jarige man die in Zoutkamp verblijft en een 28-jarige man die in Luik woont, wordt stroperij en dierenmishandeling ten laste gelegd. De twee zijn ingesloten in het cellencomplex Torentijd in Middelburg.

 

 Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (3-8-2015 om 18:29)
Goede vangst! Van de politie dan. Laat de kreeften gewoon met rust en ga ze zeker niet verminken. Het kreeftenseizoen is tevens ook al gesloten, voor de beroepsvissers. Hebben vast hun vaste afleveradressen bij restaurants oid...