Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 264 km

Politie: 'Motorrijder reed 200km per uur'

Toegevoegd: 03-08-2015, 13.37 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De motorrijder die zondagavond in Vlissingen ten val kwam tijdens een politie-achtervolging had even daarvoor circa 200 kilometer per uur gereden. Dat zegt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 21.35 uur op de Veerhavenweg. Het slachtoffer, een 28-jarige Vlissinger, trok even daarvoor samen met een andere motorrijder de aandacht van een onopvallende politie-eenheid omdat ze deze met hoge snelheid passeerden. De motorrijders lagen met hun lichaam plat op de tank. De politie zette de achtervolging in maar de motorrijders waren niet van plan om te stoppen.

De agenten zetten hun optische licht- en geluidssignalen aan. Ze zagen vervolgens dat het duo de snelweg verliet en stopte voor het verkeerslicht op de kruising van de Veerhavenweg - Bernweg - Sloeweg. De mannen keken achterom naar de politieauto en reden vervolgens weg terwijl het verkeerslicht nog op rood stond.

Een van de bestuurders raakte met zijn motor, een Yamaha, in een slip en kwam ten val. Voor hem was de achtervolging ten einde want h
ij liep een gebroken pols en sleutelbeen op. De ander ging er vandoor maar kon even later op zijn huisadres worden bezocht. Het ging om een 26-jarige Vlissinger. Beide mannen krijgen een proces-verbaal, hun rijbewijzen zijn ingevorderd.

Zie ook:
Motorrijder gewond na achtervolging (0


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mikel (25-9-2015 om 14:46)
als de politie die mensen niet zo had opgejaagd was er niets aan de hand geweest toch....maar hoe dan ook weer een mooi voorbeeld van politie indenmidatie
Patatje (5-8-2015 om 23:09)
Als je met 200 gepakt word heb je gewoon een slechte dag en moet je gaan lopen maar wegrijden heeft geen enkele zin...Je kenteken staat al lang op video dus compleet zinloos...Als die ene gewoon was gestopt had ie morgen weer op de fiets naar zijn werk gekund...Nu zit ie thuis/ligt ie in het ziekenhuis met een gebroken pols en sleutelbeen.... Sukkeltje....
w (4-8-2015 om 12:06)
Dat krijg je dan als je geen gevolg geeft aan een opdracht om te stoppen of te volgen.
brave moterrijder (4-8-2015 om 09:53)
knip hun rijbewijs in vier stukken knippen voor hun ogen
lezer (3-8-2015 om 18:48)
Boontje komt om zn loontje! Stoer hoor zo hard rijden, maar niet eens je motor onder controle.
vlissinger (3-8-2015 om 18:03)
Geen medelijden dat ie op zijn bek gaat
Cookie-instellingen beheren