Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 41 km

Vissers vangen ondermaatse vis Borssele

Toegevoegd: 03-08-2015, 14.46 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Bij Borssele zijn zaterdag twee vissers betrapt die ondermaatse vis hadden gevangen en deze niet terug hadden gezet.

De controle vond plaats ter hoogte van de uitlaat van de kerncentrale en werd gehouden door de politie en Sportvisserij Zuidwest-Nederland. Volgens de politie kwamen via verschillende kanalen klachten binnen over vissers die ter plekke ondermaatse zeebaars vingen en deze meenamen naar huis of ter plekke op de barbeque legden. Naar aanleiding van die meldingen werd een controle ingesteld.

Zeebaars moet een lengte te hebben van 36 centimeter voordat deze meegenomen mag worden. Tijdens de controle 
werd één visser betrapt die 9 ondermaatse zeebaarzen had gevangen waarvan de lengte varieerde van 16 tot 24,5 centimeter. De vissen zijn teruggezet.

De tweede visser had een ondermaatse zeebaars gevangen van 26,5 centimeter en deze met een stokje en touwtje vastgemaakt aan de steun van zijn hengel, die in het water stond. Het touwtje zat door de bek en de kieuwen van het zeebaarsje, en zo hing deze onder water. Bij de man en zijn twee vrienden zijn vervolgens nog twee van deze werktuigen aangetroffen. De drie deden vrijwillig afstand van deze materialen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (3-8-2015 om 21:29)
@Vlissinger , je hebt groot gelijk ga er ook regelmatig en je schaamt je rot als je ziet wat sommige meenemen (deze twee als het toevallig de nieuwe nederlanders waren dan ken ik ze helaas). Ze moeten niet controleren bij de inlaat maar gewoon op het moment dat de vissers de visplek verlaten. Nu liggen de kleine zeebaarsjes van max 25 cm gewoon in een plastic zak tussen de stenen en worden deze mee genomen als ze naar huis gaan. Boeten zou een economisch delict moeten zijn is 300 euro. Als men daar gewoon elke dag even controleert en beboet net zoals op de brouwersdam dan verdwijnen die zogenaamde "vissers" snel.
Rampetamper (3-8-2015 om 17:50)
@ Vlissinger, Wat ben jij een goed mens zeg....
Jaap (3-8-2015 om 16:40)
De hebzucht van de mens kent geen grenzen. Zijn het niet de bankiers dan is het misschien je buurman wel die massaal kreeften vangt en ondermaatse vis. Zij verpesten het plezier dat echte liefhebbers vinden in vissen op een verantwoordelijke manier. De boetes kunnen wat mij betreft niet hoog genoeg zijn.
Vlissinger (3-8-2015 om 15:07)
Ze moeten veel vaker controleren daar.. Ga er regelmatig vissen en gooi alles onder de 36cm (vanaf 1 sept 2015 42cm.!!) netjes terug, maar de meerderheid gooit ze in emmers water waar ze langzaam in dood gaan..!! En ook het vissen met 5 of meer haken terwijl maximaal 3 toegestaan is per hengel moeten ze meer op controleren....
Cookie-instellingen beheren