Politie neemt 49 wapens in beslag bij verzamelaar

Toegevoegd: 03-08-2015, 16.14 uur

De aangetroffen wapens.
De aangetroffen wapens.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft in een woning in de gemeente Borsele bij een verzamelaar een grote partij wapens aangetroffen. Van de 73 aangetroffen wapens zijn er 49 in beslag genomen.

Volgens de politie is de eigenaar een 45-jarige man die verwoed verzamelaar is van met name wapens uit de periode van de Amerikaanse burgeroorlog. Bij hem thuis werden 
oude revolvers, geweren en imitatiewapens gevonden. Het gaat volgens de politie onder meer om een Browning imitatiepistool en een Mini Uzi.

De vondst werd donderdag al gedaan maar is zojuist pas bekend gemaakt. De politie kwam het adres op het spoor door verkoopadvertenties op een website. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750