Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Vier kinderen uit zee gered Vlissingen

Toegevoegd: 03-08-2015, 19.15 uur
De vier kinderen kwamen in de problemen door de stroming. De vier kinderen kwamen in de problemen door de stroming.
De vier kinderen kwamen in de problemen door de stroming.
© Foto: Strandwacht Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft maandag vier kinderen uit zee gered. De vier waren door de sterke stroming in problemen gekomen.

Rond vier uur 's middags werd een meisje van 12 jaar met behulp van de reddingswaterscooter uit zee gehaald bij het Nollehoofd. Het meisje was geschrokken maar mankeerde niets. Een kwartier later kwamen twee jongens van 13 jaar uit Vlissingen en Middelburg in problemen. De twee klampten zich vast aan de reddingslijnen bij het Nollehoofd.

Terwijl de reddingswaterscooter het eerste jongetje naar de wal bracht bleef een tweede bemanningslid van de waterscooter bij het andere jongetje en hield hem zo veel mogelijk boven water totdat ook deze jongen aan boord van de waterscooter kon worden genomen. De jongen is vervolgens in de Eerste Hulp post aan
het Nollehoofd behandeld aan lichte onderkoelingsverschijnselen en diverse schaafwonden.

Rond 18.30 uur moest de strandwacht opnieuw in actie komen. Dit keer was een eveneens 13-jarige jongen in problemen gekomen bij het Nollehoofd. Dit keer werd de redding uitgevoerd met een zogeheten rescueboard (een speciale surfplank).

Vanwege het springtij van afgelopen zondag waarschuwt de strandwacht ook vandaag en morgen nog met de gele vlag: "gevaarlijk zwemmen".


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (7-8-2015 om 07:42)
Zwemmen in zee is zeer gevaarlijk. Zie die jonge dame van 20 jaar die verdronken is.Was op vakantie. Voordat de redders van strand in zee waren was het al te laat. Kust bewoners weten de gevaren .Sommige willen gevaren niet zien. Als er toch gezwommen word laat de strandwachten CONSTAND rond varen met zeker 2 snelle boten/Jets.Of is het weer een geldkwestie? Deze gaan vaak het water in als er een probleem is en dat is/kan het té laat zijn.Op strand rond lopen is ook belangrijk om te waarschuwen maar dat is niet levensbedreigend. Strandwachten doen zeker hun best en zijn belangrijk.
Pippa (4-8-2015 om 14:50)
Fantastisch van de strandwachten, als we die toch niet hadden!!!!!! Het is erg gevaarlijk zwemmen bij Nollehoofd ben er zelf een keer in moeilijkheden gekomen door de stroming, je raakt in paniek, wat heel gevaarlijk is! PLUIM voor deze redders!
Kees (4-8-2015 om 11:36)
Ik ken de situatie ter plekke niet, maar als de foto van één van de jongens is, kon die dan niet langs de lijn naar het strand lopen? Zo te zien staat hij? Of wordt hij omhoog gehouden? De afstand naar het strand lijkt vrij kort.
wim (4-8-2015 om 06:42)
Wat een goed werk word er geleverd door de strandwachters die weer vier kinderen red uitstekend gedaan.
loes (4-8-2015 om 03:46)
wat ik me afvraag is s, avonds is er geen strandwacht, maar ook genoeg zwemmers, en dat gaat altijd goed, ik weet ook de strandwacht voor hun baan vreest, behalve de vrijwilligers dan. het is net of het een hele spektakel is geweest, ik weet ook, dat er echt een serieuze redding tusen zitten, dus zeker respect, maar de strand wacht wil af en toe met daden in het nieuws komen, om tel laten zien wij zijn onmisbaar, hoe gaat dit in de avonden, waar genoeg zwemmers zijn.
Goesenaar (3-8-2015 om 21:13)
Respect voor de strandwachters!
Cookie-instellingen beheren