'Verdachte Middelburg viel agenten aan'

Toegevoegd: 04-08-2015, 11.11 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De man die gisteren in Middelburg werd aangehouden en waarbij tijdens diens arrestatie twee waarschuwingsschoten werden gelost probeerde even daarvoor de opgeroepen politieagenten aan te vallen. Dat stelt de politie in een verklaring.

Twee agenten reageerden maandagavond rond 21.00 uur op een melding van huiselijk geweld en vernieling in de Prins Willem Alexanderstraat. Het bleek dat de 35-jarige verdachte de woning van zijn ex wilde binnendringen. Er was een ruit gesneuveld en de kleding van de ex-vriendin was gescheurd en zat onder het bloed.

Toen de politie ter plekke was wilde de dronken verdachte de woning binnengaan. Hij had een bebloede hand. Toen de agenten wilden verhinderen dat de man naar binnen zou gaan werd pepperspray ingezet. Hij reageerde namelijk niet op de aanwijzingen van de politie.

Als reactie op de pepperspray pakte de man een houten schuttingpaal. Deze paal was volgens de politie circa 1,5 tot 2 meter lang en was voorzien van metalen hoekeinden. De 35-jarige wilde met de paal de agenten te lijf gaan. "Hij probeerde één van hen te raken. De agent kon de slagen gelukkig ontwijken. Door twee waarschuwingsschoten in de lucht af te vuren, kwam de man uiteindelijk tot bezinning", zo schetst de politie de situatie.

De man gaf zich over en werd ingerekend. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Zijn ex-vriendin en de politieagenten hebben aangifte tegen hem gedaan.

Zie ook:
Politie lost waarschuwingsschoten M'burgReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bumper: (4-8-2015 om 18:51)
Ze hadden hem met die paal beter eens flink afgerost, nu moeten wij belastingbetalers er weer voor bloeden. de kogels zijn al duur genoeg, en het leger zit al zonder klein kaliber, straks de politie ook! maar ondanks alles, Politie mannen prima werkt afgeleverd, hoop alleen dat desbetreffende agent niet te veel moet uitleggen aan die BoBo,s over gebruik van dienst wapen. bumper:
.. (4-8-2015 om 11:46)
Goed werk politie. Doel bereik al die kritiek. Ik ben trot op jullie.