Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
77 files van totaal 281 km

OM wil ruim een ton voor wietkwekerijen

Toegevoegd: 04-08-2015, 19.23 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige Goesenaar E. V. en zijn drie jaar jongere echtgenote A. P. zijn dinsdag in Middelburg taakstraffen geëist van 120 respectievelijk 50 uur. Het duo wordt ervan verdacht in de periode februari tot en met begin april 2013 in zowel een pand aan de Voorstad als in hun toenmalige woning aan de M. D. de Grootstraat in Goes hennepkwekerijen te hebben gehad.

In beide planten werden na de inval 102 planten aangetroffen. De man heeft alles bekend; de vrouw zegt van absoluut niets te weten. Opvallend, want in de woning aan de M. D. de Grootstraat was V. druk bezig met zijn kwekerij, terwijl de vrouw dacht dat hij bezig was met een babykamer. Omdat hij haar had gezegd de deur niet te openen en ook niet de kamer binnen te gaan, had zij goed naar hem geluisterd en dat ook niet gedaan.

Omdat hij alle huishoudelijke administratie regelde zei de vrouw ook niet te weten wat hij allemaal met haar bankrekening deed. Behalve dan wanneer er contant op haar rekening werd gestort, want dat zou haar spaargeld zijn geweest, wilde ze de rechtbank doen geloven. De vrouw zei evenmin te weten dat haar man nog een pand aan de Voorstad had en daar ook de huur voor betaalde.

Naast de gevraagde taakstraf wil het Openbaar Ministerie ook nog geld van het echtpaar zien: bijna 106.000 euro, geld dat ze met de hennepkweek zouden hebben verdiend. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (5-8-2015 om 17:38)
Waarop is die €106.000 gebaseerd? Wat ze mogelijk hebben verdient op een kwekerij? Als dat zo zou zijn, zou iedereen het doen! Ik zeg vrijspraak voor de twee, door de belachelijke eis. Het zal wel uit nood zijn geweest om uit de schulden te komen maar een traject met financiële begeleiders kun je waarschijnlijk vaker toepassen in zo'n geval. Het eigen volk eerst aanklager, pluk ze niet kaal maar begeleidt deze de goede kant op, geef een voorbeeld in plaats van het crimineel geld naar Griekenland te sturen!
marleen (4-8-2015 om 19:42)
welja om stop ze nog dieper in de problemen he das nl voor eigen volk niks dan boete en geld maar voor andere zelfs onze huizen afgeven ik zeg vrijspraak
Cookie-instellingen beheren