Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Automobilist Kortgene had gedronken

Toegevoegd: 09-08-2015, 17.17 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - De automobilist die vannacht in Kortgene zijn voertuig achterliet na een zware aanrijding is achterhaald. De man, een medewerker van Defensie, bleek te hebben gedronken.

De zwaar beschadigde auto werd rond 02.45 uur opgemerkt en lag langs de Kortgeenseweg, vlakbij de kruising met de Prinsendijk. Het voertuig had zichtbaar eerst diverse bomen geraakt voordat hij in de sloot belandde. Er was echter niemand in of bij de auto. De politie vond wel bloedresten en de motor van de auto was nog warm en daarom werd een zoekactie op touw gezet. Dat leverde echter niets op.

Tijdens het politie-onderzoek bleek dat de bestuurder verbleef in een woning aan de Schuithaven in Zierikzee. Hij was licht gewond geraakt en had een bloedneus en enkele schaafwonden aan het ongeluk overgehouden. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij naar Kortgene was gelopen en vervolgens naar Zierikzee was gebracht.

Om 4.30 uur werd hij aangehouden omdat hij de plaats van een ongeval had verlaten. Ook bleek dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau in Zierikzee. 
Daar werd hij voor alle zekerheid nog medisch onderzocht door de ambulancedienst maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het eindresultaat van de uitgebreide ademanalyse was 605 Ug/l. Zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd.

Tijdens het onderzoek bleek dat de man een medewerker van Defensie is. De Koninklijke Marechaussee werd geïnformeerd. De man werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij werd ingesloten. Zondagmorgen om 9.40 uur is hij door de militaire politie voor verder onderzoek opgehaald.

Zie ook:
Zoekactie na vondst auto in sloot Kortgene (09-08-2015)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jaapv (10-8-2015 om 17:43)
Gelukkig heeft hij niemand geraakt. Maar het lijkt er ook op dat hij nu geheel vernield moet worden. Torentijd, militaire politie. Vroeger werd gezegd: in dienst heb ik pas leren drinken. Verplicht naar een kliniek lijkt me wel wat
Cookie-instellingen beheren