Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Joyrider (17) gepakt na wilde achtervolging

Toegevoegd: 11-08-2015, 15.25 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Een 17-jarige jongen uit Nieuw Namen is dinsdag betrapt op joyriding in een auto. Hij werd enige tijd achtervolgd voordat hij kon worden aangehouden. Daarbij werden hoge snelheden gehaald.

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zagen in Hulst een auto rijden met daarin drie personen. Ze gaven de bestuurder een stopteken, vanwege een melding van een verdachte situatie eerder die nacht.

Dit signaal werd echter door de bestuurder genegeerd waarop de achtervolging werd gestart. Ook de politie werd gewaarschuwd. De jongeman haalde volgens de politie tijdens de achtervolging snelheden van 170 a 180 kilometer per uur. Een automobilist moest bovendien op een rotonde flink op de rem trappen om een aanrijding te voorkomen.

Tijdens de achtervolging stapte de bijrijder uit de auto. De marechaussees hebben zich daarop opgesplitst. Agenten gingen vervolgens naar het adres in Hulst waar de eigenaar van de auto zou wonen. De dienders zagen in deze straat echter een jongeman lopen die in zijn gezicht verse krassen had.

Kennelijk was hij degene die tijdens de achtervolging was uitgestapt, hij had zich bezeerd tijdens de vlucht door het struikgewas. Hij werd omstreeks 03.50 uur aangehouden omdat hij geen ID-bewijs bij zich had. Hij bleek de zoon te zijn van de eigenaresse van de auto.

De auto werd enige tijd later onbeheerd aangetroffen in Nieuw Namen. Verder onderzoek wees uit dat de bestuurder en de derde persoon in een woning in Nieuw Namen waren. Een 17-jarige jongen uit Nieuw Namen werd omstreeks 05.25 uur aangehouden. Hij bleek de auto te hebben bestuurd.

De jongen verklaarde dat hij niet op het stopteken had gereageerd omdat hij geen rijbewijs heeft. Hij had alleen een scooterrijbewijs en verklaarde nog nooit één rijles gehad te hebben. Hij had ook nog nooit eerder in een auto gereden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (12-8-2015 om 08:21)
In plaats van te vluchten had hij beter gestopt. Een rijbewijs wat je niet hebt, kunnen ze niet afpakken ook, dus stom excuus van de bestuurder. Gelukkig is het nog "goed" afgelopen en zijn er geen zwaargewonden of zelfs doden gevallen!
peter (12-8-2015 om 01:19)
Ik ben het volledig met paul eens! Nooit geen poot meer in een auto! Net als alcohol & drugs en toch rijden, rijbewijs inleveren en nooit meer terug. Levensgevaarlijk dit soort situaties. mijn nichtje is ook door zoon figuur zwaar gewond geraakt tijdens het fietsen maar heeft het gelukkig overleefd zonder al teveel trauma's
marijn (12-8-2015 om 00:43)
echt een sukkel doe dat dan met je pa op de bijrijdersstoel, en niet met je maatjes die stoned zijn of wat dan ook want wie haalt dit nou in zn kop
wim (11-8-2015 om 19:52)
Hoe bestaat het om op zulke hoge snelheden te rijden in een auto die nog nooit in een auto heeft gereden,maar het zal die jongen nog vele malen hier aan denken als 17 jarige wat hij heeft gedaan,wonder dat er niet meer ongelukken door veroorzaakt zijn.
Sjaak (11-8-2015 om 17:27)
"moeder", "170 / 180 km/u", "nooit eerder gereden", dat moet dan wel een automaat geweest zijn. Zo niet dan maar snel de sportwereld in, F1 of rally. Geen gevaar meer voor overig verkeer.
Paul (11-8-2015 om 16:30)
hopelijk kan ie zijn latere rijbewijs vergeten. Nooit meer met een auto rijden dus.
Cookie-instellingen beheren