Donderdag code geel voor Zeeland

Toegevoegd: 12-08-2015, 21.27 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Donderdag krijgt Zeeland te maken met 'gevaarlijk weer'. Het KNMI heeft vanaf 18.00 uur donderdagavond code geel afgekondigd.

Donderdagavond neemt van het zuidwesten en zuiden uit de kans op enkele onweersbuien toe. Deze buien kunnen vergezeld gaan van zware windstoten, hagel en lokaal kan er ook veel regen vallen. Voor Zeeland geldt de waarschuwing met name vanwege de onweersbuien.

Er is volgens het KNMI tussen zes uur 's avonds en middernacht een toenemende kans op stevige onweersbuien. Daarbij zijn windstoten mogelijk van 75 tot 90 kilometer per uur. Ook kan het gaan hagelen en kan lokaal veel regen vallen.

Bekijk ook onze weerpagina. Actuele alarmeringen vindt u op P2000Zeeland.nl.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (13-8-2015 om 14:01)
Mijn verwachting voor Zeeland is Onweer meer daar dan hier. Ik heb ooit Jos Broeke horen praten over die Engelse Muur en ik geloof dat wel. Dus alles vastzetten en opbergen dan is er niets aan de hand mocht het code beige worden. Ik vind verder dat het KNMI duidelijkere waarschuwingen moet geven want gaat het over boven of beneden de Schelde? Vaak maakt dat ook uit.
W. Kruit (13-8-2015 om 12:41)
K te M heeft gelijk. Nederlanders zijn de grootste klagers en zeveraars van Europa en -verre- omstreken. Doet een instantie (KNMI, politie, brandweer, overheid enz, enz.) niets, wordt er geklaagd. Doet zo'n instantie wel iets, loopt een ander weer te zeveren. In dit land is het NOOIT goed...
K te M (13-8-2015 om 12:28)
Vlissinger als ze geen waarschuwing geven en er gebeurd wat, dan ben jij waarschijnlijk de eerste die gaat roeptoeteren dat het onverandwoord om geen waarschuwing te geven. Gezien je eerdere reacties op deze site.
Vlissinger (13-8-2015 om 11:22)
Niks aan de hand, het knmi heeft het nog nooit goed gehad, hoogstwaarschijnlijk gaat het regenen en ergens boven zee onweren. overigens is code geel voor deze voorspelling ook weer zwaar overdreven..
pro weerman (13-8-2015 om 09:24)
het is als storm in een glas water met die onweersbuien als gewoonlijk paar druppels en donderklappen en een kleine windstoot dat niks voorsteld
wim (13-8-2015 om 07:28)
Wat attent om zulke aankomende weersverwachtingen zo vroeg door te geven waar een ieder gebruik van kan maken ik zelf houd er rekening mee voor de schade te beperken