Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Twee bootjes met motorpech Cadzand

Toegevoegd: 12-08-2015, 21.33 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - De reddingboot Winifred Lucy Verkade Clark van het KNRM-station Cadzand is de afgelopen dagen twee keer ingezet voor bootjes met motorpech.

Zondagavond laat sloeg de bemanning van een Belgische sportvisboot alarm. Ze bevonden zich voor de kust van West-Zeeuws-Vlaanderen maar de boot bleek moeilijk te lokaliseren. De tweekoppige bemanning, onderweg van Breskens naar Zeebrugge, had zich in de positie vergist.

Na overleg met de Kustwacht Oostende, waar de bemanning van het bootje zich had gemeld, lukte het om de bemanning telefonisch te bereiken en zo de juiste locatie te vinden. De motorpech bleek ter plekke niet te verhelpen, waarop de sportvisboot naar de haven van Breskens is teruggebracht. Pas rond 02.00 was de reddingboot weer klaar voor de volgende oproep.

Die kwam ruim 12 uur later. Even voor 11.00 uur maandagmorgen was een ander bootje in problemen gekomen. Ook hier was sprake van een motorisch probleem en ook dit vaartuig moest naar Breskens worden gesleept. Drie uur na de melding was ook deze klus geklaard.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren