Weerbericht:
Wisselvallig
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf geëist voor zes jaar stalking

Toegevoegd: 13-08-2015, 14.25 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor het zes jaar lang (2008-2014) stalken van een man met wie ze een jarenlange, buitenechtelijke relatie had, is donderdag in Middelburg tegen een 60-jarige vrouw uit Ovezande een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en het betalen van 3.500 euro schadevergoeding geëist.

Overigens was de periode dat de vrouw haar relatie belaagde tien jaar langer, maar die waren verjaard. Zestien jaar lang stuurde ze naar de man, zijn partner en zijn familie kaarten met smerige en beledigende teksten, sms'jes en telefoontjes, steeds met een ander nummer of anoniem.

Met haar actie wilde de vrouw bereiken dat de man zou stoppen met de relatie. Zij had hem dat ook al eens duidelijk gemaakt, maar hij bleef maar komen. In 2014 deed de man aangifte. Uiteindelijk lukte het de politie toch de stalkster te achterhalen en volgde er een doorzoeking.

In de woning van de vrouw werden telefoons, simkaarten en postkaarten aangetroffen. Ze bekende. Dat de vrouw ook de auto van de partner van haar relatie zou hebben bekrast achtte de officier niet bewezen. Daarvoor vroeg hij vrijspraak.

Uitspraak over veertien dagen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren