Weerbericht:
Van het noorden uit zonnig en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Tuinafval gedumpt in Gadrabos

Toegevoegd: 13-08-2015, 14.46 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Tegen een 73-jarige inwoner uit Burgh Haamstede is proces-verbaal opgemaakt omdat hij tuin- en snoeiafval had gedumpt in natuurgebied Gadrabos op Schouwen-Duiveland. Hij werd betrapt door een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD Zeeland) en Staatsbosbeheer.

De controle werd uitgevoerd in het kader van de campagne “een Dumper is een Stumper”. De Zeeuwse handhavingsorganisaties houden deze campage om het illegaal dumpen van afval tegen te gaan. Elk jaar worden duizenden kilo’s afval in natuurgebieden, op parkeerplaatsen en langs wegen gedumpt.

Tuin- en snoeiafval mag niet in het bos gedumpt, maar hoort naar de milieustraat gebracht te worden. In het kader van het afvalproject ”een Dumper is een Stumper” zijn in de provincie Zeeland de afgelopen maanden zo’n 55 stortlocaties aangetroffen. Een groot aantal van deze locaties is inmiddels opgeruimd.

Tegen de dumpers is proces-verbaal opgemaakt. Van een aantal afvaldumpingen zijn opsporingsambtenaren van diverse instanties nog op zoek naar de dumper van het afval. Het project waarbij extra aandacht is voor het dumpen van afval loopt nog door tot volgend jaar.

Met de campagne willen de gezamenlijke handhavingspartners de burgers en bedrijven in Zeeland wijzen op hun verantwoordelijkheid. Als iemand illegaal afval stort, kan de boete voor particulieren oplopen tot 750 euro. Bedrijven kunnen een boete van 1500 euro verwachten.

Dagelijks zijn toezichthouders op pad om de natuur en de leefomgeving in Zeeland te inspecteren. Zij houden ook in de gaten of er ergens afval is gedumpt. Als burgers illegaal gestort afval ontdekken, kunnen ze dit melden op het milieu-alarmnummer: 0118-412323


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (14-8-2015 om 12:15)
het s natuur afval en hoort in de natuur. Als je het naar de milieustraat brengt gaat het naar de verbrandings- oven en komt er CO2 vrij
zeeuw (13-8-2015 om 20:34)
je kan dit beter deponeren dan die druks rotsooi , dat is natuur
Bep (13-8-2015 om 16:03)
Te beroerd om even naar Zierikzee te rijden. Het is nog gratis ook. Heel de dag de tijd hebben ze helemaal niks te doen en dan daar je zooi deponeren. Een hele hoge boete geven!!!! Wat een sukkels van mensen heb je toch. Hoe ouwer hoe gekker. Ben zelf ook op leeftijd maar dit doe je niet. Asociaal.
marieke (13-8-2015 om 15:29)
natuur bij natuur, beetje overdreven lijkt me
Tom (13-8-2015 om 15:03)
Waarom dumpen als je het gratis weg kan brengen naar de milieustraat. Je kunt je wel afvragen of 1 milieustraat voor zo'n grote gemeente wel genoeg is natuurlijk...
Cookie-instellingen beheren