Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Burgers overmeesteren inbreker

Toegevoegd: 14-08-2015, 12.37 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Met de arrestatie van een man gisterenavond op verdenking van inbraak hoopt de politie een reeks van zeker acht inbraken te hebben opgelost.

Een zeer alerte vakantieganger zag de mannen in Renesse lopen en herkende ze als de personen die verdacht hadden rondgelopen op een camping in Renesse waar was ingebroken. Zonder argwaan te wekken wist de man de twee op de foto te zetten. Eenmaal terug op de camping waren agenten juist bezig om aangifte op te nemen van de diefstal.

Aan de hand van getuigenverklaringen en de foto kon gericht worden gezocht. Hierbij werd ook een diensthond ingezet. Rond 20.15 werd één verdachte aangehouden. Volgens de politie kon hij door burgers worden overmeesterd. De tweede verdachte kon niet worden opgepakt. Van hem is echter wel een signalement bekend gemaakt.

De voortvluchtige inbreker is tussen de 20 en 25 jaar oud en heeft een Oost-Europees uiterlijk. Hij is ongeveer 1.80 m lang en heeft kort geknipt blond haar. Hij droeg gisteren een beige/grijze legerbroek met een t-shirt in dezelfde tinten.

Reeks inbraken
De mannen, beiden vermoedelijk zonder vaste woon- en verblijfplaats, worden volgens de politie in verband gebracht met minimaal acht inbraken in chalets en caravans op vier verschillende vakantieparken in Renesse en Burgh-Haamstede. 

Zie ook:
Verdachte inbraak aangehouden (14-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (15-8-2015 om 11:07)
mooi werk, wel jammer dat burgers het politie werk moeten doen, krijgen die burgers ook een beter salaris??
ik (14-8-2015 om 13:04)
Complimenten voor deze alerte burgers!! Kan de politie een voorbeeld aan nemen.
Cookie-instellingen beheren