Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tholen: Meld gevallen van wateroverlast

Toegevoegd: 14-08-2015, 15.07 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - De gemeente Tholen roept mensen op om melding te maken als zij gisteren te maken hebben gekregen met wateroverlast. Aan de hand van de meldingen wil de gemeente problemen in de toekomst voorkomen.

Volgens de gemeente zorgden de hevige regenbuien van gisteren er voor dat op verschillende situaties schade ontstond. Ook zorgde de regen voor veel ongemak. "Doordat ons klimaat veranderd, komen hoosbuien steeds vaker voor. Bij hevige regen kan het riool helemaal vol staan en blijft er water op straat staan. Dat is niet erg, het water op straat staat dan als het ware even in de file voor afvoer door het riool en in de bodem. Meestal is dat water meestal binnen een uur weer weg. Helaas kunnen hevige buien in sommige gevallen ook leiden tot schade. Dat is ongewenst", zo stelt de gemeente.

De gemeente heeft de afgelopen tijd op verschillende plaatsen maatregelen genomen om de toenemende druk op het riool te verlichten. Deze maatregelen hebben volgens een woordvoerder wel degelijk effect gehad, maar minder dan gehoopt. "Om nader te kunnen onderzoeken waar en waardoor het precies is misgegaan is de gemeente op zoek naar meer informatie zodat in kaart gebracht kan worden welke aanvullende maatregelen nodig zijn."

Inwoners van de gemeente Tholen wordt onder meer gevraagd aan te geven hoe lang het water in straten bleef staan en hoe hoog het kwam. Bij water in woningen wordt gevraagd via welke kant en op welke wijze het water naar binnen stroomde. Verder wil de gemeente van mensen met een regenmeter graag weten hoeveel millimeter er waar precies is gevallen en binnen welke tijdsduur in minuten dit ongeveer gebeurde. Mensen kunnen mailen naar [email protected].
 
Na de inventarisatie van alle gegevens wordt door de gemeente een bijeenkomst georganiseerd voor bewoners waarbij maatregelen en oplossingen besproken zullen worden.

Zie ook:
- Bliksem slaat in bij twee woningen (13-08-2015)
Weinig meldingen weersoverlast (13-08-2015)
KNMI: Ook morgen code geel (13-08-2015)
Donderdag code geel voor Zeeland (12-08-2015)
 
Bekijk ook onze weerpagina. Actuele alarmeringen vindt u op P2000Zeeland.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren