Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer haalt patiënt uit flat Goes

Toegevoegd: 16-08-2015, 13.59 uur
Foto 3 van 5

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (17-8-2015 om 22:42)
@NN, dit is GEEN nieuwe taak van de brandweer. Dit doet ze regelmatig, al jaren. De ladderwagens zijn zelfs speciaal aangepast op vervoer van een brancard. Maar, NN, ik wil graag van u horen hoe we dan wel een bedlegerige patient naar beneden moeten brengen? Een takelwagen? Een bouwlift? Trouwens, ik ben het een beetje beu, al dat volk dat, zittend op de bank met een tablet voor zich, letterlijk ALLES wat de hulpdiensten doen, afkraakt. Wees blij dat er instanties zijn die komen assisteren als mens of dier hulp nodig heeft!
Brandweer (17-8-2015 om 08:26)
@NN: Arbo speel een belangrijke rol. Ooit wel eens een volwassene met z'n tweeën de trap afgedragen? Valt vies tegen kan ik je verzekeren. Dan heb ik het nog niet eens over trappen waar je met een brancard doorheen past en evt apparatuur en infuus. Verder is het ook nog zo dat er patiënten zijn die niet verticaal vervoerd mogen worden. Aangezien de meeste slaapkamers zich boven bevinden is hulp van een redvoertuig een noodzaak. Ook in geval van een overlijden. Alleen komt het laatste geval wat minder vaak voor. Dit is overigens niets nieuws. Het afhijsen gebeurt al ruim 15 jaar.
NN (16-8-2015 om 18:31)
Is dit de nieuwe taak van de brandweer, mensen die met een ambulance moeten worden vervoerd uit huis takelen? Je hoort dit steeds vaker. Uit eigen ervaring weet ik dat het ambulancepersoneel je alleen mee wil nemen als je zelf naar beneden kunt lopen ( strompelen ! ) Hoe doet men dat bij iemand die is overleden en boven ligt? Komt dan ook de brandweer ? Ik begrijp dat we arboregels hebben , maar dit leidt toch wel tot vreemde situaties . Misschien een idee voor de ambulancediensten : schaf een paar ladderwagens aan ipv de helikopter
har (16-8-2015 om 15:02)
onze huizen worden steeds slechter bereikbaar voor de hulpdiensten. GEEN LIFT OF ALLES IS DICHTGEBOUWD ZODAT JE ER NIET DOOR KAN. Leuk als iedere seconde telt.....