Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Jacht in problemen Nollehoofd Vlissingen

Toegevoegd: 17-08-2015, 07.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Voor de kust van Vlissingen is zondagavond een zeiljacht in problemen gekomen. KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens schoot te hulp.

Het Belgische jacht was onderweg naar Breskens. In de Sardijngeul besloot de bemanning de motor aan te zetten, maar deze weigerde dienst. Tijdens de poging de motor te starten viel bovendien alle elektronica aan boord uit. Met behulp van een mobiele telefoon werd alarm geslagen bij de Kustwacht. Die alarmeerde rond 19.20 uur de KNRM.

Als de KNRM arriveert, bevindt het jacht zich ter hoogte van het Nollehoofd. Ter plekke is een sleepverbinding tot stand gebracht en zo is het jacht naar Breskens gebracht. Daar konden de opvarenden, drie zeilers en een hond, weer veilig van boord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (17-8-2015 om 13:05)
dit is geen reddingsdienst meer maar een sleep en bergings bedrijf en daar geef ik geen geld aan
beste stuurlui (17-8-2015 om 09:04)
beter bereiden ze in het vervolg hun vaartocht voor, even alles controleren of het nog werkt enzo....
Cookie-instellingen beheren