Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Duiker korte tijd vermist bij Bruinisse

Toegevoegd: 18-08-2015, 22.03 uur
Door: Rolf de Feijter

BRUINISSE - Bij een duikplek ijn Bruinisse is vanaovnd korte tijd een duiker vermist geweest. De hulpdiensten rukten massaal uit.

De melding van de vermiste duiker ter hoogte van de Jan Goudzwaardweg kwam vanavond rond 18.15 uur binnen bij de meldkamer. Direct werden brandweerduikers, een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. Al snel bleek dat de vermiste duiker terecht was en dat de hulpdiensten terug konden keren naar hun post. Over de verwondingen van de duiker was echter niets bekend.

Maandagmiddag werd even voor 14.00 uur ook alarm geslagen omdat er een duiker in problemen zou zijn gekomen. Dat gebeurde bij de Bergsche Diepsluis. Kort nadat de KNRM van Hansweert was opgeroepen, bleek dat de duiker veilig boven water was gekomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (22-8-2015 om 21:22)
@ Mirjam. Voor je gevoel heb je juist gehandeld, alleen moet je je realiseren dat hulpdiensten je buddy onder water niet kunnen redden. Het gehele brandweercircus geeft je valse hoop!! Die heren mogen niet dieper dan 15 meter en niet duiken in stromend water. Probeer rustig te blijven en reken eerst eens uit hoeveel gas je buddy nog kan hebben voor je alarm slaat. Mijn advies is gebruik bij minder dan 3 meter zicht een buddyline; ouderwets maar zeer effectief. Dit heb ik altijd bij me. Verder gewoon lekker blijven duiken, er is genoeg moois te zien.
R (22-8-2015 om 09:03)
@ mirjam , jij hebt juist gehandeld ... laat dat duidelijk zijn en voel je absoluut niet schuldig. Je buddy is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag en niet jij.
mirjam (21-8-2015 om 22:21)
hallo, ik begrijp je verontwaardiging.Natuurlijk is het zwaar debiel, dat iemand onder water blijft, terwijl er niets aan de hand is. maar realiseer je je, hoe ontzettend klote je je voelt, als je eigen duikmaat zo'n actie uithaalt? Je denkt dat ie verzopen is. Wat een zegen, als je dan hulp in kunt schakelen. Je gaat kapot aan de onzekerheid wat je moet doen, als je maat niet boven komt...Ik had nooit verwacht, dat mijn buddy dit zou doen....Ik hoop dat jij nooit voor de keuze komt te staan, of je 112 moet bellen of niet....3 dagen later ben ik er nog kapot van.
Terneuzense (20-8-2015 om 14:43)
Zeker een stomme reactie Avan, dan zou er ook niemand meer het verkeer in moeten gaan, immers we hebben een rijbewijs en toch brokken maken daar mag dan zeker ook geen hulp meer voor komen? Flauwekul ongelukken komen overal voor en ten allen tijde en reken maar dat niemand het expres doet. Wel expres is het zeuren over de kosten .
R (19-8-2015 om 20:30)
Deze duikers houden zich blijkbaar niet aan les 1 , buddy kwijt? Naar de oppervlakte en daar blijven. En bergshe diepsluis ...? dat kun je geen stromend water meer noemen dat is de makkelijkste duik plek van de OS....
Jan (19-8-2015 om 19:00)
Altijd dat gezeur over kosten. Als je bij de supermarkt onwel wordt komt er ook een ambulance; dan hoor je niemand over kosten. Degene die hier onnodig veel kosten genereert is de Veilheids regio. Zij sturen een heel leger aan hulpverlening wat nergens voor nodig is. Het is gewoon een opgeblazen circus. Bij dit soort meldingen heb je voldoende aan ambulance en KNRM.
Cookie-instellingen beheren