Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Straatrovers bedreigen slachtoffer met vuurwapen

Toegevoegd: 21-08-2015, 14.36 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 16-jarige jongen uit Oost-Souburg is donderdagavond op de Schroeweg beroofd van zijn smartphone. Daarbij werd het slachtoffer bedreigd met een vuurwapen.

De jongen fietste even na 22.30 uur op de kruising van de Schroeweg met de Reijersdwarsweg toen er een man op hem afgerend kwam die zei dat hij moest afstappen. Daarbij werd de jongen bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer fietste door maar werd vervolgens ingehaald door een scooter met daarop twee mannen. Opnieuw werd er een vuurwapen op hem gericht. De mannen wisten hem vervolgens zijn smartphone afhandig te maken. Vervolgens ging het tweetal er vandoor in de richting van Oost-Souburg, het slachtoffer ongedeerd achterlatend.

De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale straatroof en vraagt getuigen zich te melden. Van de daders is een signalement bekend. De bestuurder van de scooter is een blanke man, hij droeg een zwarte helm met donker vizier en een zwart vest. De bijrijder, een blanke man, droeg ook een een zwarte helm met donker vizier, een zwart Adidas-vest met witte strepen. De scooter was vermoedelijk blauw of in ieder geval donker van kleur met vierkante verlichting aan de achterkant.

Getuigen of mensen met meer informatie kunnen zich melden door te bellen met 0900-8844. Anoniem kan dit op
 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MdJ (23-8-2015 om 08:50)
@ Jan, je mag dit verhaal gerust geloven, want het is waar! Mijn vriend hebben ze diezelfde avond ook proberen te beroven. Wij vermoeden dat het dezelfde daders waren. Zij dreigden hem ook met een pistool. Zelf dacht hij aan een luchtdrukpistool, maar in het donker weet je dat niet zeker. Een ding is wél zeker: hij voelde zich ontzettend bedreigd, en hij is een grote volwassen vent. Laat staan hoe zo'n 16-jarige jongen zoiets ervaart? Dus ja, er lopen zulke gestoorde gekken rond die voor een mobieltje of een paar euro iemand een pistool onder hun neus duwen!!! En wie weet wat ze nog aan messen ofzo bij zich hadden?
W. Kruit (22-8-2015 om 13:16)
@jan, er van uitgaande dat het verhaal van die jongen klopt, vind ik het nogal wat om het slachtoffer voor leugenaar uit te maken! Bovendien hoeft het geen echt wapen te zijn geweest. Heel wat toeristen nemen een balletjespistool mee van een buitenlandse vakantie. Die dingen zijn in het buitenland vrij te koop en niet van echt te onderscheiden...
moeder (22-8-2015 om 08:04)
@jan wel eens bij nagedacht dat het kind al tegengehouden is voor dat de daders wisten wat hij bij zich had? En mocht dat nou net alleen z'n telefoon zijn ..en wat geven hun erom hoe bang hij was ..
witte wijk (22-8-2015 om 02:42)
ik ben het zat en ga als ik weet wie dit zijn ze zelf aanpakken ben er klaar mee
jan (21-8-2015 om 21:21)
Met een vuurwapen dreigen voor een telefoon? lijkt me sterk
Burger (21-8-2015 om 18:35)
Ik begrijp nog steeds niet hoe men zo makkelijk aan vuurwapens kan komen.....en waarom justitie hier niet harder op gecontroleerd.
Cookie-instellingen beheren