Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf wapens gevonden na inval Kloosterzande

Toegevoegd: 26-08-2015, 14.29 uur
De wapens die werden aangetroffen in Kloosterzande.
De wapens die werden aangetroffen in Kloosterzande.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

KLOOSTERZANDE - Na een inval in een woning heeft de politie dinsdagochtend vijf vuurwapens gevonden. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

De politie viel het pand rond 10.00 uur binnen nadat aangifte was gedaan van bedreiging. Van de vijf aangetroffen vuurwapens wordt volgens de politie nog onderzocht of het om echte wapens gaat. "Ze zijn in ieder geval geschikt voor afdreiging", zo stelt de politie.

De 48-jarige bewoner van het pand is kort na de inval in Hulst aangehouden. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit en bedreiging. De man is vastgezet voor verder onderzoek. De wapens zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (27-8-2015 om 11:21)
@vanToolen, als je er rustig naar zit te kijken, zie je het -mogelijk- wel. Maar als er onverwachts, in het donker bijvoorbeeld, iemand met zo'n nep-pistool voor je staat, wordt het al een stuk moeilijker. Zeker als je geen wapenexpert bent. Je zal ze de kost moeten geven, die met zulke nepwapens mensen proberen te beroven... Kortom, opsluiten die gast!
vanToolen (27-8-2015 om 07:26)
"Van de vijf aangetroffen vuurwapens wordt volgens de politie nog onderzocht of het om echte wapens gaat..." Laat een communicatie woordvoerder van de politie toch niet zulke politiek correcte berichten afgeven. Je moet voorzichtig zijn met informatie, maar dit is door geslagen. Ze zetten zichzelf hier compleet mee te kakken. De meeste mensen zullen direct zien dat het niet om echte wapens gaat.
W. Kruit (27-8-2015 om 02:00)
@john, dit is geen grap. Ook airsoftwapens zijn verboden krachtens de Wet Wapens en Munitie. Ook nepwapens vallen daar onder. Een nepwapen dat er als echt uitziet, dus gebruikt kan worden om mee te bedreigen, wordt gezien als wapen. De bezitter ervan kan zich dus verheugen op een bezoek aan de strafrechter - waarschijnlijk de politierechter - en een Uittreksel Justitiƫle Documentatie ("strafblad"). Dat kan serieuze problemen opleveren bij een eventuele sollicitatie naar een baan waar een "verklaring omtrent het gedrag" wordt gevraagd, zoals een baan bij de overheid, krijgsmacht, bewaking etc, etc.
vosmeerder (26-8-2015 om 23:47)
Jij ziet of weet dat john maar ik en vele met mij niet.
john (26-8-2015 om 21:21)
Hoop dat dit een grap is. een leek kan nog zien dat het om 1 luchtbuks en 4 airsoft 6mm wapens gaat. En de politie moet dit nog onderzoeken??
Willy Kayser (26-8-2015 om 20:27)
Fors aanpakken, dat wapenbezit, want dat is de basis voor misdaad, overvallen en geweld. Vooral uitzoeken waar de bron ligt van de herkomst van de wapens. En dan zwaar straffen !