Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbreker gewond bij vluchtpoging op strand

Toegevoegd: 27-08-2015, 10.52 uur
Door: Roland de Jong

VROUWENPOLDER - Voetsporen op het strand en de goede neus van een politiehond hebben er toe geleid dat een man is opgepakt die vermoedelijk ingebroken had bij een strandtent. De man probeerde er vandoor te gaan en raakte daarbij gewond.

De politie kreeg donderdag rond 02.10 uur de melding dat er op het strand van Vrouwenpolder, ter hoogte van Breezand, mogelijk zou zijn ingebroken bij een strandpaviljoen. Toen agenten ter plekke kwamen zagen ze dat er een ruit was vernield. Verder zagen ze voetsporen naar de duinen gaan in de richting van Oostkapelle.

Een opgeroepen hondengeleider is direct met zijn diensthond Rosan Barrichello het spoor gaan nalopen. In de duinen kon uiteindelijk een 31-jarige Belg worden aangehouden. Daarbij probeerde de man te vluchten, maar de hond kon voorkomen dat de man er vandoor ging. De verdachte raakte hierbij echter wel gewond en is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten voor verder onderzoek.

Er wordt volgens de politie niet uitgesloten dat de verdachte in meerdere strandpaviljoens zijn slag heeft geslagen. Het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (28-8-2015 om 17:56)
@een honden leifheber Inderdaad, ik vind het ook goed van die hond. Die man mag inderdaad de kosten betalen.
een honden leifheber (27-8-2015 om 12:25)
goedzo diensthond Rosan Barrichello goed gedaan hoor brave hond hoop dat hij er gelijk van genezen is.en kosten van ziekenhuis hem laten betalen boontje komt om zijn loontje
Cookie-instellingen beheren