Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Code geel voor onweersbuien

Toegevoegd: 29-08-2015, 14.17 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het KNMI waarschuwt vandaag opnieuw voor onweersbuien die vanavond over het land trekken. Om die reden geeft het weerinstituut code Geel af voor het hele land.

Komende nacht en zondagochtend is er kans op enkele onweersbuien. De onweersbuien kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten.

Zondagavond en maandagnacht trekken er mogelijk opnieuw enkele onweersbuien over het land.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (30-8-2015 om 21:57)
Buienradar is zo onbetrouwbaar als wat, klopt nooit wat van. Leefde Pelleboer nog maar.
Edwin (30-8-2015 om 19:18)
Zoals het afgelopen nacht in Belgie tekeer ging, valt niks tegen te doen. Neemt niet weg dat het waarschuwen voor dergelijke situaties natuurlijk van nut kunnen zijn. En inderdaad, heb ook wel het idee dat sommige reageerders onder een steen leven....
Ik (30-8-2015 om 10:50)
Adrie, ik leg het even voor je uit. Tegenwoordig hebben we internet. Op dit internet kan je de site "buienradar" opzoeken. Nu kan je op tijden dat de code is afgegeven even kijken op die site waar de regen en onweer op dat moment is en waar het globaal naar toe gaat. Waarschijnlijk is dit niet vaak in jou omgeving. Je bent er vrij in om er naar de buien/onweer/hagel toe te rijden. Wel een beetje oppassen als je er bent. Niet onder een boom schuilen of in een open veld gaan staan. Het is niet voor niets code geel. Vaak kan je een paar uur later, ook op het internet trouwens (wees gerust, ook bij het 6 uur journaal) zien wat de schade is door het slechte weer.
duhh (30-8-2015 om 06:56)
ehh adrie hier is het de hele nacht al aan t onweren mischien de gordijnen een x opendoen of je ogen eens opendoen. zeeland is groter dan je eigen woonplaats...
adrie (30-8-2015 om 00:31)
Waar blijft al dat onweer en regen? Is toch niet raar dat niemand meer warm of koud word van een code geel?
Lukas (29-8-2015 om 17:59)
Goed voorbereiden dus!
Cookie-instellingen beheren