Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen (16) steekt twee personen met mes

Toegevoegd: 30-08-2015, 11.06 uur
De hulpdiensten op de Grote Markt in Goes.
De hulpdiensten op de Grote Markt in Goes.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Afgelopen nacht heeft er op de Grote Markt in Goes een vechtpartij plaatsgevonden. Daarbij zijn drie gewonden gevallen, waarvan twee een steekwond hebben opgelopen. Een 16-jarige jongen is als verdachte aangehouden.

De slachtoffers (drie jongens en een meisje uit Yerseke) vertellen dat zij omstreeks 03.45 uur na een avondje stappen op weg waren naar hun auto. Vanaf de Grote Markt komen zij nabij de kerken een groep van een 18-tal jonge mannen tegen. Twee van hen botsen tegen de slachtoffers aan en reageren zeer agressief door direct de confrontatie aan te gaan. Het komt vervolgens tot een handgemeen.

Als de slachtoffers proberen weg te komen achtervolgt de groep hen en raken ze van elkaar gescheiden. Als opgeroepen agenten arriveren blijkt het meisje in haar buik en één van de jongens in zijn rug gestoken te zijn. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Een tweede jongen is dusdanig is zijn gezicht geslagen dat hij zich moest laten behandelen door ambulancepersoneel. De derde jongen blijft ongedeerd.

Als verantwoordelijke voor de steekwonden wordt een 16-jarige jongen uit Goes aangewezen. Deze is aangehouden en in verzekering gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
m (2-9-2015 om 20:54)
Het lijkt tegenwoordig gewoon normaal dat je op die leeftijd 's nachts buiten bent. Ik geef niet de ouders de schuld, (kinderen kunnen flink dwars zijn)maar als het nu eens gewoon thuis gezellig is, blijft onze jeugd misschien ook gewoon thuis. En hoeven ze ook niet met messen op straat te lopen.
dirkje (2-9-2015 om 14:48)
lekker thuis blijven en daar maar een biertje pakken veilig en goedkoper .
is dit eerlijk ? (1-9-2015 om 10:01)
Nee nee, Uitkeringsgerechtigden die moeten een minimumstraf van honderden euro's voor een klein administratief foutje, deze knuffeljeugd moet in de watten gelegd.
Jan (31-8-2015 om 08:57)
Laten we eens proberen de oude gewoonte op te pakken zoals in meer dan 90% van de landen in de wereld door in de pers te melden de voornaam en de beginletter van de familie naam, Dus gewoon Jan P. uit Vlissingen of Piet R. uit Terneuzen of Mohammed X. uit Tholen. Dat geeft in elk geval al een mogelijke rem op dergelijke onverkwikkelijke gebeurtenissen. 16 jaar en op deze tijd buiten ? Veroordelen tot verplichte opvoedings cursus, samen met de ouders, bij niet opdagen standaard 6 maanden tuchtschool met opvoedingscursus. Laat de opleiding uitvoeren samen met de mariniers opleiding. Dan krijg je kerels terug en geen lafaards.
wim (31-8-2015 om 07:19)
Wat moet er van zo,n ventje terecht komen als ja nog maar 16 is in welk gezin is deze jongen opgevoed om onschuldige met messen te verwonden deze jongen moet heropgevoed worden,en vele jaren s,avond niet meer buiten huis mag begeven.
Bangerik (31-8-2015 om 01:29)
Als je met een mes op zak het uitgaansleven opzoekt, zegt dat al genoeg over je fysieke gesteldheid. Zo iemand voelt zich zwak, en denkt het te kunnen winnen met een wapen op zak. Als je daarentegen sterk van gestel bent, heb je geen wapen nodig, en denk je daar ook helemaal niet aan. Maar alleen mensen die zwak zijn, en zichzelf bedreigd voelen, terwijl er nog niks is gebeurd, die dragen een wapen. Ze weten dat ze zwak zijn, maar toch willen ze imponeren