Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 254 km

Honderd meldingen weersoverlast

Toegevoegd: 31-08-2015, 12.13 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer heeft vannacht ruim 100 meldingen binnengekregen naar aanleiding van de zware buien. In zo'n 50 gevallen werd de brandweer ook daadwerkelijk ingezet.
 
De meeste meldingen gingen over wateroverlast. Ook waren er enkele blikseminslagen. Dat gebeurde onder meer in Middelburg en Vlissingen. In beide gevallen ontstond geen brand. Verder zorgden enkele om- en losgewaaide takken en bomen voor problemen. Verder kwamen ook nog eens circa 15 meldingen van automatische brandmeldinstallaties binnen als gevolg van storingen door blikseminslag.
 
Het drukst was het in de gemeenten Middelburg, Tholen en Vlissingen. Hier werd de brandweer ongeveer tien keer per gemeente ingezet. Verder was hulp van de brandweer nodig in Burgh-Haamstede, Grijpskerke, Koudekerke, Westkapelle en Zoutelande. Diverse brandweerploegen zijn na hun oorspronkelijke inzet doorgestuurd naar andere locaties. In totaal zijn circa 15 brandweereenheden ingezet.
 
Om het grote aantal meldingen en inzetten te kunnen verwerken zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland op de meldkamer extra centralisten ingezet.
 
Zie ook:
Brandweer druk door zware buien (31-08-2015)
Blikseminslag in woning Middelburg (30-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren