Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe boot voor reddingsbrigade Goes

Toegevoegd: 31-08-2015, 14.11 uur
De overhandiging van de nieuwe reddingsboot.
De overhandiging van de nieuwe reddingsboot.
© Foto: Reddingsbrigade Goes
Door: Roland de Jong

GOES - Reddingsbrigade Goes heeft sinds zaterdag officieel een nieuwe reddingsboot. De nieuwe boot beschikt over een flink krachtigere motor dan zijn voorganger.

De nieuwe boot, een Ribcraft van 4,8 meter lang met 60 PK buitenboordmotor, vervangt namelijk een Zodiac met 25 PK buitenboordmotor. De Zodiac had dezelfde lengte als zijn opvolger en werd in 2005 aangeschaft. De Ribcraft is overgenomen van een collega-brigade en de afgelopen weken gereviseerd door De Wolf Maritime uit Yerseke.

De nieuwe boot zal met name worden gebruikt bij oefeningen en bewakingen. Voor hulpverlening bij rampen beschikt de Goese brigade ook nog over een reddingsvlet. Deze valt, net als die van collega-brigades in Middelburg en Zierikzee onder de nationale reddingsvloot en staat sinds 2004 in Goes gestald.

Reddingsbrigade Goes is in 1978 opgericht met als doel het opleiden in redden van drenkelingen en het voorkomen van de verdrinkingsongevallen. De brigade traint iedere woensdag in het zwembad in Goes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren