Rechtspraak en kantoren M'burg blijven

Toegevoegd: 31-08-2015, 15.04 uur

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank Zeeland-West-Brabant blijft zittingen houden in Breda, Bergen op Zoom, Middelburg en Tilburg. De kantoren worden op langere termijn wel gecentraliseerd maar Middelburg is één van de locaties die dan in gebruik zal blijven.

De kantoren worden namelijk vanaf 2018 geconcentreerd in de locaties Breda en Middelburg. Dat blijkt uit het Meerjarenplan van de Rechtspraak 2015-2020 dat maandag is verschenen. Het nieuwe plan beschrijft "de weg naar de modernisering van de rechtspraak in Nederland", zo stellen de samenstellers. Het rapport is opgesteld vanwege door het Ministerie van Veiligheid en Justitie opgelegde bezuinigingsmaatregelen.

De Nederlandse rechtbanken investeren komende jaren in digitale procesvoering en in de kwaliteit van de rechtspraak. Tegelijkertijd moet er stevig bezuinigd worden. "Dat doen we door de uitgaven voor huisvesting en bedrijfsvoering flink te verminderen", verklaart Marieke Koek, president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant in een persbericht.

"Ook in ons arrondissement. De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw in de Spoorzone in Breda biedt de kans de kantoorwerkplekken van Bergen op Zoom en Tilburg verder te concentreren en te gaan samenwerken volgens de principes van het nieuwe werken: digitaal en met gebruik van flexibele werkplekken. Met deze operatie maken we tegelijkertijd een grote slag om onze rechtspraak te moderniseren en deze sneller, toegankelijker en waar mogelijk deskundiger te maken."

Bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant werken zo’n 650 mensen verdeeld over de vier locaties Bergen op Zoom, Breda, Middelburg en Tilburg. Hier behandelen in totaal ruim 140 rechters bijna 130.000 zaken per jaar.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750